На седмицата на дисплеите SID в Калифорния LG показа прототип

...
На седмицата на дисплеите SID в Калифорния LG показа прототип
Коментари Харесай

LG представи Micro-OLED дисплей с рекордно висока плътност на пикселите

На седмицата на екраните SID в Калифорния LG сподели първообраз на Micro-OLED панел с рекордна компактност на пикселите от 4175 пиксела на инч (ppi). Това е повече от екрана на очилата за смесена действителност Apple Vision Pro (3386 ppi).

Новият Micro-OLED панел на LG има бляскавост до 10 000 нита и демонстрира цветни изображения на екран с размер единствено 1,3 инча и разграничителна дарба 3840 × 3840 пиксела.

Според компанията, панелът предлага до 40 % по-високи равнища на бляскавост от съществуващите OLED екрани на други производители.

Според портала PC Mag, чиито публицисти посетиха ревюто, новият OLED панел на LG е лишен от така наречен резултат на екранната врата. Този резултат постоянно се среща в екраните на VR-очилата и се състои в това, че когато гледате екрана, наподобява, че виждате изображението през тънка решетка. За страдание оповестените статични изображения на новия micro-OLED панел на LG не могат да предадат всички негови преимущества. Въпреки това самата LG разгласява и видеоклип, който демонстрира по какъв начин наподобява панелът, който поддържа резолюция 3840 × 3840 пиксела за човешкото око.

За основаването на нов панел с рекордна плътност на пикселите LG употребява силициев субстрат, а не стъклен или пластмасов, както е при стандартните OLED-матрици.

Това разрешава да се създават благодарение на усъвършенствани технологии за чипове, които могат да гравират транзистори до равнище нанометри. Недостатъкът на този метод е, че OLED панелът в този случай не е просто матрица, а екран, инсталиран върху чип. Проблемът е, че LG не може да мащабира тази технология, с цел да създава същите екрани за тв приемници или екрани за монитори, защото актуалната технология за чипове се развива в посока на понижаване на размерите на чиповете. Независимо от това новата micro-OLED технология на LG в последна сметка може да откри своето място в производството на по-малки екрани, като да вземем за пример тези за слушалки за виртуална действителност.

LG сподели и различен първообраз на 1,3-инчов micro-OLED панел, който може да служи като главен панел за 3D екран в интелигентен часовник и да демонстрира триизмерни изображения без потреблението на специфични очила. Устройството с подобен екран е оборудвано и с камера за установяване на местоположението на потребителя. Дисплеят демонстрира изображението от два разнообразни ъгъла: един за дясното око и един за лявото, като по този метод се основава илюзията за дълбочина.

Концепцията е забавна, само че може да не е използвана за действителна приложимост. Един от проблемите е, че лицето на потребителя би трябвало да е под избран ъгъл и на уместно разстояние по отношение на екрана. В противоположен случай джаджата ще предизвести, че лицето е отвън полезрението

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР