На сайта на Сдружение Агролинк“ може да изпратите мейл до

...
На сайта на Сдружение Агролинк“ може да изпратите мейл до
Коментари Харесай

Изпратете мейл до българските евродепутати, за да запазим контрола и етикетирането на ГМО

На уеб страницата на Сдружение „ Агролинк “ може да изпратите мейл до българските евродепутати – задачата е да бъде отритнат Регламента за новите ГМО.

Уважаеми г-да Кънев, Слабаков и Витанов,
Обръщам се към вас, с цел да ви помоля да отхвърлите Регламента за новите ГМО. Този Регламент ще докара до цялостно дерегулиране на ГМО. Като консуматори той ще заплаши свободата ни на избор и ще изложи на риск нашето здраве и околната среда.

Съществуващото европейско законодателство (Директива 2001/18/ЕО) дава опция за подобаваща инспекция на сигурността и постанова следене и етикетиране: всичко това е наложително, законът не би трябвало да се трансформира. Също по този начин дава свободата всяка страна да взема решение за своята територия дали да сее ГМ култури, а 97% от българите не желаят това: тъй че и това не би трябвало да се трансформира. ГМО не може да се дели на категории – и новите и старите техники на генно инженерство създават ГМО.

Не искам по никакъв метод ГМ растения да се сеят в България. Бихме желали да знаем какво се съдържа в храната, която купуваме. Етикетирането на ГМО е безусловно належащо, с цел да се подсигурява правото на избор на потребителите. Затова ви приканвам да запазите етикетирането на ГМО. Моля, защитете нашата независимост на избор за това какво купуваме и какво ядем. Разчитам на вас да гарантирате, че тези артикули ще бъдат етикетирани и проверявани за сигурност, преди да се появят на пазара. Трябва да сте сигурни, че храната ни е безвредна и че разполагаме с цялата информация, с цел да вършим своя избор. Вслушайте се в мнението на жителите на България и Европейски Съюз и кажете " не " на новите геномни техники.

Темата за ГМО е водеща в Списание 8, бр.11/2023 г.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР