На сайта на руска книжарница редица руски писатели, сред които

...
На сайта на руска книжарница редица руски писатели, сред които
Коментари Харесай

Руска книжарница обяви Пушкин и Толстой за чуждестранни агенти“

На уеб страницата на съветска книжарница редица съветски писатели, измежду които Александър Пушкин и Лев Толстой, бяха обозначени като „ задгранични сътрудници “.

За това оповестиха огромен брой съветски телеграм канали, в това число " Осторожно, новости " и руската работа на БиБиСи.

След като публицисти са се свързали с книжарницата, оттова им било обяснено, че става въпрос за механически проблем и софтуерен срив. Впоследствие обозначението върху техните творби било отстранено.

Припомняме, че през 2022 година в Русия бе модифициран законът за „ задграничните сътрудници “. Книжарниците започнаха да поставят етикети „ задграничен сътрудник “ постоянно даже към имената на писатели, които не са оповестени за такива от управляващите. Има и куриозни случаи, когато статут на " задграничен сътрудник " получават и писатели, които поддържат войната на Русия против Украйна, какъвто да вземем за пример е Захар Прилепин.

Някои книжарници дори се презастраховаха и стопираха да продават книги, които биха могли да съдържат, да вземем за пример, „ гей агитация “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР