На сайта на патентното ведомство на САЩ се появи информация

...
На сайта на патентното ведомство на САЩ се появи информация
Коментари Харесай

Mazda разработва турбо двигател. По-точно – с 3 турбини

На уеб страницата на патентното ведомство на Съединени американски щати се появи информация за нов мотор на Mazda. Японската марка е записала мотор с три турбини – две елементарни и една електрическа.

Съгласно описанието на патента, електрическото турбо работи при ниски обороти, неутрализирайки класическата турбо дупка. Това е сходна идея на 2,0-литровата „ четворка” на Volvo. През 2014 година шведите демонстрираха мощен 450 к.с. първообраз, работещ на същи принцип.

Разликата се крие в това, че Volvo употребява 48-волтова система за поръчителство работата на електрическото наложително пълнене, до момента в който Mazda, евентуално, ще разчита на фирмената система за рекуперация на сила i-Eloop. Подобно на всички такива система, тя преобразува и събира сила, която се генерира по време на придвижване и прекъсване. Тази сила се употребява за работата на другите електрически системи в автомобила.

Интересното е, че патентните схеми на новия мотор на Mazda са в настройка за автомобил със задно задвижване. Към днешна дата единственият подобен модел на марката е MX-5, задвижван от 1,5- и 2,0-литрови мотори с мощ надлежно 141 и 182 к.с.

По-рано този месец Mazda анонсира появяването на ново семейство бензинови мотори, които ще възпламеняват бензина посредством втвърдяване, аналогично на дизеловите мотори. Това съществено усилва въртящия миг и снижава разхода на горивото.

Четете още:

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Красота. Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Намериха пазар за проблематичните Golf-ове от „ Дизелгейт”

Continental премисля колелото
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР