На сайта на американското посолство в България беше публикуван кратък

...
На сайта на американското посолство в България беше публикуван кратък
Коментари Харесай

Посолството на САЩ: Машината за дезинформация на Кремъл се задвижва с пълна скорост

На уеб страницата на американското посолство в България беше оповестен къс коментар за съветската дезинформация и линк към публикация на формалния уебсайт на Европейски Съюз: Европейски Съюз срещу дезинформацията, отдадена на съветските зверства в Буча, Украйна и изказванията на съветската агитация, че Кремъл не носи отговорността за тях.

" Машината за дезинформация на Кремъл се задвижва с цялостна скорост, като отхвърля Русия да е атакувала цивилни. Когато украинските сили освободиха град Буча, те откриха, че там е имало кръвопролитие. Стотици мъже, дами и деца са убити безсистемно от съветските сили. Тези дейности са част от акция на необятно публикувано и систематично принуждение против цивилни жители. Не се заблуждавайте от лъжите ", пишат от посолството на Съединени американски щати и разгласяват линк към публикацията

Без да се показва непосредствено, само че обявата е очевидно в отговор на председателката на Съвет за електронни медии Соня Момчилова, която запитана има ли у нас съветска агитация, първо дава отговор " доста е внимателно ". После обаче прибавя:

" Така, както има съветска агитация, не можем да отречем, че има и в противоположна посока. Нали знаете за болестта на Путин, за това, че е сменен, за това, че е починал, Буча и по този начин нататък. "
Междувременно украинското посолство излезе с позиция за репликата, в която думите на Момчилова се дефинират като " неприемливи и манипулативни ". От посолството означават още:

" Трагедията в Буча беше приета от интернационалната общественост с приемането на декларация, към която Република България публично се причисли през април 2023 година

След деокупацията на Буча напролет на 2022 година интернационалните специалисти записаха 1400 убийства (включително 37 деца), голям брой обстоятелства на изнасилвания, измъчвания и други военни закононарушения. Към момента се проверяват съвсем 11 000 военни закононарушения в Киевска област. "

От украинското посолство чакат от Съвет за електронни медии опровергаване на думите на Момчилова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР