На съвместна среща на Община Враца, БАБХ, зоополиция и ветеринарни

...
На съвместна среща на Община Враца, БАБХ, зоополиция и ветеринарни
Коментари Харесай

Община Враца взема мерки за намаляване на бездомните кучета

На взаимна среща на Община Враца, БАБХ, зоополиция и ветеринарни клиники бяха разисквани ограниченията, които са нужни, с цел да се понижи популацията от бездомни кучета на територията на Враца.
На вниманието на всички заинтригувани организации бяха сложени въпросите за изгодите от кастрацията и чипирането на кучетата, както и какви ще бъдат глобите за недобросъвестните стопани. По време на срещата бе разискван и контрола при съблюдаване на закона за ветеринарните действия.
Заместник-кметът Мария Попова, съобщи, че най-сериозен е казуса за увеличението на популацията на бездомните кучета и неналичието на отговорност на техните стопаните: „ През актуалната година ще бъде приключен общинският изолатор, с потенциал до 100 кучета, само че и той няма да е задоволителен, в случай че всекидневно ставаме очевидци на изоставени домашни любимци “ – добави Попова.
Да се съблюдават от притежателите на домашни любимци специфичните зони за разходка на техните питомци. В противоположен случай, те ще бъдат глобени. За задачата ще бъдат реализирани инспекции от страна на звено „ Инспекторат “, локалната зоополиция и Българската организация за сигурност на храните.
Обединени от концепцията за надзор против бездомните кучета, на срещата участваха доктор Йордан Тодоров – старши специалист „ Здравеопазване “ в локалната администрация, доктор Благовест Рачински от ветеринарна клиника „ Анимал 7 “, доктор Ива Георгиева – ветеринарна клиника „ Гергьовче “, Бойко Йотов и Пламен Панталеев – представители на БАБХ, ръководителят на Сдружение с нестопанска цел „ Анимал хелп “ – Таня Гигенска. От страна на правоохранителните органи присъединяване взеха – контрольор Милен Дзипалски /зоополиция/ и старши контрольор Детелин Донов – шеф група „ Охрана и публичен ред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР