На саудитски духовник бе забранено да проповядва, след като заяви,

...
На саудитски духовник бе забранено да проповядва, след като заяви,
Коментари Харесай

Саудитски духовник със скандално твърдение: Мозъкът на жените се смалява с три четвърти, когато отиват на шопинг

На саудитски свещеник бе неразрешено да проповядва, откакто съобщи, че мозъкът на дамите се смалява с три четвърти по отношение на този на мъжа, когато те отиват на шопинг. Всичките религиозни действия на Саадж ал Хиджри бяха прекъснати, откакто той посъветва да не се разрешава на дамите да карат в тирада, съдържаща „ подценяващи човешкия живот “ мнения, заяви представителят на провинция Асир. Ултраконсервативната Саудитска Арабия е единствената страна в света, която не дава на дамите да карат, макар амбициозните цели на държавното управление да усили ролята на нежния пол в обществото, по-специално на пазара на труда.

Жените в кралството също са задължени да носят хиджаби, за множеството си правни стъпки те би трябвало да са придружавани от мъже.

Във видео, от което излиза наяве, че той е духовният водач на южната провинция, Хиджри пита какво би направил департамента по превоза, в случай че схванат, че мъж има единствено половин мозък. „ Ще му дадете ли брошура, или не? Няма. Защо тогава да даваме и на дамите, откакто и те имат единствено половин мозък? Като отидат на пазар, губят още половин. И какво остава? Една четвърт. Настояваме за инспекция на департамента по превоза, тъй като те не стават за водачи, имат единствено една четвърт мозък “, споделя той.

Коментарите провокираха вълна от яд в обществените мрежи, които са много известни в кралството. Потребителите в Туитър споделят видеото с духовника и го обсипват с рецензии и смешки.

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР