На състоялия в петък и събота балотаж Милош Земан получава

...
На състоялия в петък и събота балотаж Милош Земан получава
Коментари Харесай

Милош Земан преизбран за президент на Чехия

На състоялия в петък и събота балотаж Милош Земан получава 52,16 на 100 от гласовете против 47,83 на 100 за неговия противник професор Иржи Драхош - някогашен началник на Чешката академия на науките, съобщи организация ЧТК, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Тези резултати са оповестени след преброените гласовете от 94,95 на % от изборните региони. Крайният резултат не може да бъде изменен от непостъпилите към момента резултати от някои региони.

Иржи Драхош призна провалянето си от настоящия президент Милош Земан на втория тур на президентските избори и го поздрави за преизбирането му. "Бих желал да поздравя спечелилия на изборите Милош Земан ", сподели Драхош пред свои последователи.

Избирателната интензивност на втория тур надвишава 65 % и е считана за доста висока.

Първоначалните числа за преднината на 73-годишния Земан бяха още по-високи - над 57 на 100, тъй като първи постъпваха резултатите от селските региони, където той има по-силни позиции, отбелязва Ройтерс.

Наблюдателите чакаха 68-годишният Драхош - проевропейски претендент и някогашен началник на Чешката академия на науките, да увеличи резултата си в по-късните часове, въпреки и не задоволително, с цел да победи настоящия държавен глава - прочут с евроскептицизма и с проруските си позиции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР