На състоялите се на 13 април т.г. в Ню Йорк

...
На състоялите се на 13 април т.г. в Ню Йорк
Коментари Харесай

България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на ООН-Жени и на Изпълнителния съвет на УНИЦЕФ за периода 2023-2025 г.

На състоялите се на 13 април т.г. в Ню Йорк избори в Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации (ИКОСОС), с огромно болшинство България бе определена за член на Изпълнителния съвет на ООН-Жени и на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) за интервала 2023-2025 година

За двете места, полагащите се на Групата на източноевропейските страни (ИЕРГ), България беше определена с 45 гласа, от общо 54, за член на Изпълнителния съвет на УНИЦЕФ, и с 44 гласа, от общо 54 – за член на Изпълнителния съвет на ООН-Жени.

За член на ИС на УНИЦЕФ беше определена и Чехия (с 41 гласа), а за ИС на ООН-Жени и Латвия (с еднакъв на нашия резултат от 44 гласа). Третият канидат от ИЕРГ – Руската федерация – получи надлежно 17 гласа за ИС на УНИЦЕФ и 16 гласа за ИС на ООН-Жени.

България ще бъде член на Изпълнителния съвет на ООН-Жени за първи път от основаването му през 2011 година

Като член на ИС на УНИЦЕФ и на ООН-Жени страната ни ще е ангажирана интензивно с работата в интерес на благородните цели на тези две значими структури на Организация на обединените нации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР