На състезанието за Голямата награда на Катар във Формула 1

...
На състезанието за Голямата награда на Катар във Формула 1
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Три задължителни спирания в Гран при на Катар

На надпреварата за Голямата премия на Катар във Формула 1 през днешния ден ще има наложителни 3 прекъсвания в бокса за всеки водач от съображения за сигурност по отношение на износването на гумите, оповестиха от Световната автомобилна федерация (ФИА).

В изказване ФИА разгласи ограничаване от 18 обиколки за гуми в надпреварата при над 57 обиколки на пистата " Лусаил ", като се взема поради животът на употребяваните гуми.

ФИА предизвести тимовете, че " всеки болид, за който се счита, че е надхвърлил лимита за живот на гумите, ще бъде докладван на стюардите поради рискови условия ", което може да докара и до дисквалификация.

Производителят на гуми Пирели разгласи в събота, че инспекциите на гумите, употребявани в тренировките в петък, са разкрили " разделяне в страничната стена сред горната примес и кордите на доста от гумите, които бяха тествани ".

" Този проблем евентуално е породен от високочестотните разстройства сред страничната стена на гумата и 50-милиметровите " пирамидални " бордюри, употребявани необятно на тази писта ", се споделя в изказването.

Макс Верстапен с " Ред Бул ", който завоюва трета поредна международна купа в съботното спринтово съревнование, започва от първа позиция, търсейки 14-а победа за сезона.

Дали ще я реализира, ще разберем от надпреварата, което е от 20:00 часа, директно в ефира на Диема спорт 3, до момента в който посетителите на Novsport.com могат да го гледат.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР