На същия маршрут, по време на газовата война с Русия

...
На същия маршрут, по време на газовата война с Русия
Коментари Харесай

Атентатът срещу Иван Гешев идентичен с покушението над Илия Павлов

На същия маршрут, по време на газовата война с Русия през 1997 година, се пробваха да унищожават и боса на „ Мултигруп “

Днешният атентат против основния прокурор (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) изумително наподобява на несполучливия опит за ликвидиране на основателя на империята „ Мултигруп “ Илия Павлов през 1997 година.

Не единствено почеркът е същият – със залагане на бомба на пътя, само че и регионът е еднакъв – остарялото и тясно шосе над с. Бистрица.

Флагман.бг напомня, че на 18 юни, 1997 година, в разгара на газовата война сред България и Русия, Илия Павлов пътува от неговата резиденция в Бистрица към централния офис на корпорацията на бул. „ Г.М.Димитров “ . Взривното устройство със подобен еквивалент и мощ като това на Иван Гешев е сложено на платно. Пътят е посипан с дупки и водачът на боса на MG намалява скоростта, след което следва мощен гърмеж. За шанс на Павлов обичаното му БМВ, седма серия, е бронирано и го избавя.

Също като Гешев, който оцеля със фамилията си , тъй като колата му бе задоволително предпазена. Взривът през днешния ден е толкоз мощен, че е образувал кратер с дълбочина 30-40 см, избухнали са пламъци с височина от 4-5 метра, а осколките съвсем са отсекли едно голямо дърво в региона на случая. Според експерти става въпрос за бомба с тротилов еквивален не по-малко от 3 кг.

Повече от ясно е, че задачата е бил самият Гешев , който призна, че в последния миг е сменил колите и е трябвало да пътува в тази, която пострада от бомбата.

Разликата е, че през 1997 година атентатът бе осъществен против предприемач. Доста авторитетен, с голяма мощност, само че представител на бизнеса. Докато през днешния ден опитът за ликвидиране е ориентиран против основния прокурор Иван Гешев, брачната половинка му и двете му дъщери.

Добре е да се знае, че опитът тогава беше несполучлив. Извършителите не бяха разкрити. Няколко години по-късно Илия Павлов бе премахнат от професионален убиец, който го простреля право в сърцето.

Ако уредникът и причинителят на днешния атентат не бъде хванат, не е ясно дали откакто е споделил „ А “, няма да каже и „ Б “, защото на Гешев ясно му демонстрираха, че го държат под око.

За мнозина фотографията от тоалетната на столичен мол, която демонстрира, че Иван Гешев се облекчава на писоара, бе жълта вест , само че още тогава трябваше да светне лампата, че някой желае да предизвести основния прокурор, че го наблюдават от близо и на никое място не е в сигурност. Дори и в тоалетната. И като че ли му подсказват: " Сега те снимаме, само че може да направим нещо друго ".

И до момента в който този път може да го снимат, другият път е допустимо да се случи нещо друго.

Самият Гешев не изглеждаше обезпокоен, че има пробив в защитата му. Поне очевидно. При визитата си в Бургас кореспондент на Флагман.бг го попита с какъв брой индивида от НСО се движи и тормози ли се, че някой е позволен в непосредствена непосредственост зад тила му.

Тогава той отговори с възприятие за комизъм на въпроса си. Според него нямало проблем, тъй като се облекчавал в мъжката тоалетна. „ Какво ли щеше да стане, в случай че ме бяха снимали в женската? “, пошегува се Гешев. Само след няколко минути той самичък се обърна към нашия кореспондент и този път даде съответен отговор: „ Дали има пробив в защитата на НСО? Задайте този въпрос на тях, не съм аз индивидът “ , сподели основният прокурор пред Флагман.бг.

Анализатори разясняват, че откакто огромна част от враговете на Гешев не могат да го " отстрелят " посредством листата " Магнитски ", политическо дискредитиране или така наречен " правосъдна промяна ", са изгубили самообладание и са взели нещата в свои ръце. Шефът на Следствието Борислав Сарафов загатна, че към този момент имат информация, само че отхвърли детайлности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР