На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна предаде

...
На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна предаде
Коментари Харесай

Двама на съд заради хашишово масло за над 14 000 лева

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна съобщи 51-годишния Росен К. и 54-годишния Кирил Д., държали за разпространяване сами и в съучастничество хашишово масло на стойност над 14 000 лв.. Това оповестяват от пресслужбата на Апелативната прокуратура в града.

Подсъдимият Росен К. почнал да се интересува от произвеждане на хашишово масло с лечебна цел след получени контузии от пътнотранспортно произшествие. Така попаднал на информация в интернет. Набавил суровина – съцветия на индийски коноп, поради високия % на наркотично дейния съставен елемент тетрахидроканабинол. В къща отвън Варна почнал да създава високорисковото наркотично масло.

Нова дрога заля морето

Споделил за заниманията си със своя другар Кирил Д. От него се очаквало да търси клиенти за създаденото хашишово масло с доста положително качество. Росен разпределял продукцията си в спринцовки по 10 кубика. Цената на една доза се продавала сред 1200 – 1600 лв., като това зависело от потребностите на купувача и количеството на поръчката. Росен съумял да създаде и спиртен извлек от индийския коноп, който смесвал с кремове за непосредствено намазване върху кожата.

В интервала от 13 до 15 април тази година той създал 530,55 грама масло и 125 мл извлек. Наркотичното масло било сложено в 53 спринцовки, а извлекът – в стъклено шише. Кирил взел 52 спринцовки за продажба, а Росен оставил една в хладилника си за заготовка при деклариран интерес. Продукцията била продавана най-вече на онкоболни, а от съдебномедицинската експертиза по делото излиза наяве, че използването на субстанции с високо наличие на тетрахидроканабинол поврежда мозъчните структури, имунната, сърдечно-съдовата и репродуктивната система, белия дроб, кръвта, води до разновидности в ДНК и рак.

Престъпната активност на двамата съучастници станала известна на органите на Министерство на вътрешните работи. В изискванията на необходимост били претърсени жилища и коли на подсъдимите, от които били конфискувани високорисковите наркотични субстанции.

И двамата подсъдими са осъждани и оправдани. В хода на досъдебното произвеждане единствено Росен К. съдействал на проверяващите. Заради здравословното си положение той е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лв.. Съучастникът му Кирил е в пандиза, където ще дочака началото на наказателния развой, който следва да бъде плануван за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР