На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Добрич е

...
На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Добрич е
Коментари Харесай

Предадоха на съд мъж за бруталното убийство на любовника на жена си

 На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Добрич е предала 54-годишния И. Ж. за закононарушение по член 118, по отношение на член 116, алинея 1, т. 6 от Наказателен кодекс. Тежкото престъпно действие било провокирано от убития Р.Р., който бил другар на фамилията.

Въпреки това от години жертвата Р.Р. и брачната половинка на подсъдимия поддържали интимни връзки. На 31 октомври 2018 година двамата си уговорили среща, с цел да вършат секс. Р.Р. взел брачната половинка на подсъдимия от автобусна спирка и се отправили отвън града. По случайност И.Ж. минавал в другото платно и видял, че жена му се споделя в колата на фамилния им другар. Това му се видяло необичайно, усъмнил се, че двамата имат връзка, и решил да ги наблюдава.

Открил прелюбодейците в автомобила на Р.Р. в най-неподходящия миг. Отворил предната врата, видял нож, взел го и почнал да реже гумите на колата, с цел да не могат да избягат. Р.Р. излязъл от колата, извадил от багажника бухалка и блъснал И.Ж. в главата, по-късно го ритал в слабините.

Когато битката завършила, подсъдимият съумял да издърпа сапа от ръцете на Р.Р., който влезнал в колата и се заключил. И.Ж. почнал да чупи стъклата на колата. Жертвата съумяла да избяга. Бил настигнат от подсъдимия, който му нанесъл удари по тялото с юмруци и ритници. Виновната брачна половинка от самото начало стояла на задната седалка, като чувала репликите, които двамата мъже си разменяли, молбите на Р.Р. и изразеното страдание за станалото. След това двамата съпрузи се качили в фамилния автомобил и се прибрали.

Тялото на мъртвия Р.Р. било открито от инцидентен минувач на 19 ноември 2018 година, двадесет дни след закононарушението. Назначените експертизи и дейностите по следствието разкрили причинителя на убийството. По кора на дърво в местността специалистите разкрили кръв, чието ДНК принадлежи на подсъдимия И.Ж.

Причина за гибелта на жертвата съгласно експертизата е породена гръдна и черепно-мозъчна контузия. Умирайки, Р.Р. е изпитал ужаса на протичащото се с него. Множеството счупвания на ребрата са обусловили забележителния интензитет на болката и страданията му за относително дълъг времеви интервал, за това убийството е с особена свирепост и по изключително непосилен метод.

Убийството било осъществено в положение на мощно неспокойствие, породено както от ударите на Р.Р. по подсъдимия, по този начин и от изневярата, която накърнила честта и достолепието на 54-годишния И.Ж., се сочи в направената по делото сложна психиатрично-психологична експертиза.

Предстои делото против подсъдимия И.Ж. да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР