На съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Добрич

...
На съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Добрич
Коментари Харесай

Съдят мъж, ощетил Добрич с близо 200 000 лева

На съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Добрич е предаден 63-годишен локален гражданин, който като шеф на сдружение укрил отговорности по Закона за локалните налози и такси за притежавани от него 358 леки и товарни автомобила. Общият размер на неплатените данъци е 196 440,52 лв., оповестява Българска национална телевизия.

В интервала от юли до декември 2014 година, ръководеното от Т.Г. сдружение записало колите, без да подава заявления в община Добрич, които са наложителни. Схемата, употребена от 63-годишния мъж, известна като " румънска ", беше публикувана в Северна България.

Чрез нея румънски жители купуват коли от цяла Европа, само че с цел да избегнат високата първична такса за регистрация вкъщи, те пристъпват към по-евтин вид. Регистрират колите си с краткотрайни номера за оптималния период в Румъния и посредством компании като сдружението на Т.Г., се снабдяват с българска регистрация.

Така с цялостен комплект от документи и с нотариално заверено пълномощие румънският жител получава автомобила си, с който може да пътува на всички места и да се разпорежда с него. Той обаче остава с български регистрационен номер, защото не е свален от доклад в бранш „ Пътна полиция “ у нас.

Предстои делото против 63-годишния обвинен Т.Г. да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР