На събитието Google I/O, компанията представи набор от инструменти за

...
На събитието Google I/O, компанията представи набор от инструменти за
Коментари Харесай

Представен е ИИ-помощникът на програмиста Google Codey – конкурент на GitHub Copilot

На събитието Гугъл I/O, компанията показа набор от принадлежности за подкрепяне на разработчиците, основани на ИИ, в това число и чатбот, който е директен съперник на GitHub Copilot – той оказва помощ при писането на код и работата с облачните услуги на Гугъл.

В основата на всички тези принадлежности, които оферират автоматизирано попълване и генериране на код, е невронната мрежа Codey, която от своя страна е основана на огромния езиков модел Гугъл PaLM 2. Компанията образова Codey на огромно количество първоначален код, чийто лиценз разрешава да се употребява за тази цел, както и върху кода на личните артикули на Гугъл. Проектът получи интеграция с екосистемата на услугите на компанията: той непрекъснато се учи от кода на своите планове и макар че подтекстът на Гугъл Cloud е главен за него, препоръчаният код не се лимитира до тази посока: поддържат се езиците Go, Java, JavaScript, Python и SQL, а с цел да започнете да работите с новите принадлежности можете да инсталирате разширенията за средата Visual Studio Code, JetBrains IDE и Гугъл Shell.

За страдание, към този момент единствено дребна част от клиентите на компанията имат достъп до новите принадлежности – евентуално тя ще опише повече за проектите си на събитието Гугъл Cloud Next. В бъдеще, компанията ще употребява тези AI-модели, с цел да помогне на разработчиците да ръководят услугите в Гугъл Cloud, в това число внедряване и мащабиране на приложения – би било мъчно да се проучат всички благоприятни условия на инфраструктурата, защото нейната документи към този момент е формирана от повече от милион страници. И най-после, съгласно компанията, Гугъл е решила да спести на клиентите си осъществяването на рутинни задания, с цел да освободи време за нещо по-креативно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР