На руските войничета не им се мре заради безумието на

...
На руските войничета не им се мре заради безумието на
Коментари Харесай

Експертът Илия Налбантов пред Фрог: Путин не е Русия, орки е прозвището за агресорите в Украйна

На съветските войничета не им се мре поради безумието на един император.Руската власт не е отчела израстване на украинския народ в своето публично развиване, изключително след анексията на Крим. Боеспособността на украинската войска разсъни света и Европа най-много. Да те ръководи в идващите 10-15 или 20 години един човек, който желае да седи на златни тронове и да слуша единствено себе си, надали е добра вероятност за хората които имат международен бизнес. Бандера и денацификацията бяха употребявани за аргументиране на експанзията към Украйна. В България си имаме феномена „ Лукавмарш “, който беше употребен обществено от обкръжението на Путин. Путин се опасява от НАТО! Много закъсняло е решението да помогнем на Украйна. Това споделя за Фрог нюз Илия Налбантов, специалист по сигурност и защита, шеф на кабинета на трима военни министри.

- Война или специфична военна интервенция е нахлуването на Русия в Украйна?

- Привеждането на военната машина (т.е. актуализиране на проектите за нанасяне на ударите) стартира с режисираното по време признание от Руската Дума на независимостта на тъй наречените нар. Луганска и Донецка национални републики. Подготовката е била почнала от дълго време. „ Ние се приготвяме от доста месеци за възможна реакция на признаването на ЛНР и ДНР. Имам поради преди всичко заменяне на вноса и разбор на всички опасности, пред които може да се сблъскаме, в случай че бъде взето сходно решение “, е декларирал Мишустин, министър ръководител на Русия. А решението на Путин да утвърди това признание е в цялостен унисон с готовността на формированията на съветската войска да проведат военна интервенция по преодоляването на донбаския басейн и „ специфична “ интервенция на територията на цяла Украйна. В този случай, както и да се назовават дейностите от съветска страна, на процедура имаме цялостно покриване на определението на Фон Клаузевиц - продължение на политиката с военни средства т.е. война.

- Какъв ли не го нарекоха Путин - Хитлер, Путлер, че не е на земята и не e с всичкия си. Какъв е вашият коментар?

- Самозабравил се управник, изгубил визия за действителностите. Властник, достигнал до психическото равнище на капризно малко дете, който счита, че може да си играе с бутоните на нуклеарното куфарче когато си изиска.

- Имала ли е Русия някакъв проект за войната? Или се е разчитало на блиц криг и бързо преодоляване на Украйна, което не се случи?

- Войната е била планувана по всички параметри, по които се възнамерява една война - политически, дипломатически, стопански, финансови, психически, осведомителни, научно-технически и несъмнено военни. Всички тези аспекти са обединени в един общ политически план, да се възкреси съветската империя и да се върне историята на Европа до равнището на 1997 година, като се стартира от Украйна. И, както във всяко обмисляне има опасности. И един от тези опасности е бил подценен или отритнат, поради съветизираното архаично мислене на обкръжението на Путин. Не са отчели израстване на украинския народ в своето публично развиване, изключително след анексията на Крим.

- Отчетено ли е, че бойните дейности може да продължат повече от 3-4 дни?

- Вероятно е било въображаемо, само че главно са разчитали на психологическия резултат от обръщението на Путин, украинските военнослужещи да оставят оръжието, тъй като обществено преди 2014 година доста рускоговорящи украинци имаха вяра, че Путин е техният президент. Явно измененията в тази социална настройка не са били регистрирани от тесния кръг планиращи войната в Москва.

По тази причина са смятали, че ще си попълнят запасите от складовете на украинската войска и не са си обезпечили задоволително сили и средства за логистична поддръжка на предните елементи.

На третият ден към този момент беше доказано от самостоятелни източници, че на съветските войничета не им се мре поради безумието на един император и са почнали да източват в придвижване запасите от гориво на машините.

- „ Бензиностанция с ракети “ ли е Русия?

- Беше! Това към този момент не е значимо за света. Един от резултатите от тази война - ще се форсира създаването на водородни и други енергетични установки. Въпрос на време е държавните управления да преодолеят съпротивата на нефтогазовите лобита и да се вкарат всеобщо съоръжения, произвеждащи сила от разпада на молекулата на водата и други сходни, към този момент патентовани, технологии. Тази война ще преобърне света и в това отношение.

- Украинската войска оказва упорита опозиция. Но не смятате ли, че армията на Украйна би следвало да е по-подготвена и не би трябвало да допусне толкоз елементарно съветските елементи да стигнат до Киев, Харков и други огромни градове на Украйна?

- Украинската войска потвърди своята боеспособност. Именно нейната боеспособност разсъни света и Европа най-много. Това, че руснаците стигнаха до Харков и в покрайнините на Киев не беше изненада. Ударът към Харков беше с огромна мощ. А ударът от север към Киев, от територията на Беларус е по най-късото направление до столицата на Украйна. Въпросът е на каква цена.

- Сам ли Путин се набута или беше набутан в тресавището на войната. Украинците не го посрещнаха с цветя и рози? Май има недооценка на ситуацията от всички съветници на Путин?

- Вие задавате точните въпроси. По тях дискутираме с сътрудници, които сносно познават логиката на психиката на властничеството. Твърде евентуално е да са били „ икономисани “ действителни опасности при планирането на тази война. Създаването на атмосфера за точност в преценките на Путин за бъдещето е апаратен метод, водещ най-бързо към пропастта. И с цел да се даде ускоряване на този развой са икономисали много от рисковете. Защото да те ръководи в идващите 10-15 или 20 години един човек, който желае да седи на златни тронове и да слуша единствено себе си, надали е добра вероятност за хората които имат международен бизнес, дори и от тясното му обграждане. Отказвам да мисля, че Генералния щаб на Руската войска е комплектован единствено от неграмотници.

Просто самият аз, като пострадал от този руски модел на обмисляне, също си мисля, че умните политици и военни, като са се опарили един два пъти в опит да рапортуват преценките си, са го оставили на бобслея, водещ към тресавището на войната. Нали помните моята публикация във вестник „ Българска войска “ от лятото на 1999 година под заглавие „ Защо военнотеоретичната мисъл избяга от разбора на войната в Косово “. По мотив тази публикация ми беше казано: „ Сега по какъв начин искаш, с сопа или с ритници да те изритаме “. Представете си след измененията в съветското законодателство, които плануват наказване затвор за всяко друго мнение от това на императора, какъв брой условия при планирането са били „ икономисани “. Е резултатите са налице.

- Могат ли да се назовават нацисти и фашисти украинците, откакто избраха за президент евреин. Смущава ли ви, въпреки всичко, възхвалата на Бандера?

- В тези въпроси има две доста значими тематики. Първата - потреблението на агит-пропа от времето на Втората международна война за мотивация на актуалната войска и обосновка за експанзия, която по мнение на някои специалисти е в нарушаване даже на Руската конституция, тъй като няма решение на съветската Дума за война с Украйна.

По втората тематика. Бандера и денацификацията бяха употребявани за аргументиране на експанзията към Украйна. Необходим е нов прочит на историческите условия към тези явления в нашите общества, преди да бъдат употребявани за образуване на настройки за краткосрочни политически цели. В България си имаме феномена „ Лукавмарш “, който беше употребен обществено от обкръжението на Путин. Въвеждането в политическа употреба на подобен вид квалификации и явления е индиректен симптом за подготовка на бъдеща експанзия към България. Препрочитането на историческите условия за тези и други явления е наложителен, с цел да не се употребяват за ерозиране и разделяне на нашите общества.

- Направи ли неточности НАТО, щом се стигна до война и жертви? Или пък изчакването даде резултат?

- Използването на думата „ неточности “, демонстрира повърхностното познаване по-скоро непознаване, по какъв начин действа този съюз. Тук става въпрос за синхронизиране на разнообразни политически разбирания при вземането на решения. Един от стадиите при подготовката на всяко решение на Съвета на НАТО е наложително да има мнение на юридическия комитет, с цел да не бъде нарушена някоя наредба на интернационалното право. И в случай че няма такова единодушие, или някоя страна членка има свое пояснение на дадена интернационална юридическа наредба решение не може да се вземе. Така беше и със съвета НАТО – Русия.

Нямаше по какъв начин да бъде реализирано освен единодушие, даже схващане по ултимативните настояванията на Русия. Още повече, тези ултимативни претенции се възприеха от избрани страни членки на НАТО като директни закани. Каквото и да внушава агит-пропа предаван от кръга на Путин, НАТО в никакъв случай не е вземало решения да образува нападателен капацитет против Русия. Това се възприе като уязвимост от Путин и той реши да вкара военния съставен елемент за реализиране на имперските си цели. Е, резултатите ги виждаме!

- Има ли съображение Путин да се опасява от влизането на Украйна в НАТО!

- Да, Путин се опасява от НАТО! Въпросът е дали съветският народ се опасява от НАТО? След третия ден опозиция на украинската войска против агресора въпросът за страховете на Путин не е настоящ. Украйна потвърди с кръвта на своите починали войни, че пази европейската цивилизация от имперските упоритости на самозабравил се владетел. Въпрос на време е нещата да се оформят официално. Със своя издръжливост и жертвоготовност Украйна заслужи ускорена процедурата за приемането ѝ в Евросъюза. Другият непряк резултат от тази война.

- Оставката на военният министър Янев – вашият коментар?

- При първата му политическа изява по тематиката предно разполагане на сили на НАТО, аз може би бях от първите, които предрекохме неговото освобождение от този пост.
Оставката е показателна за друго. Тя е резултат от серия сбъркани заключения при оценката на ситуацията, направени от забележителна част от българските политици, общественици и интелектуалци. Изводи правени с категориалния уред и методологията на съветизираното мислене.

Не мога да схвана за какво всички тези хора, отхвърлят да припознаят силата и моралните устои на съветския народ, който макар, арестите побоищата и всички форми на принуда излиза и стачкува против войната, водена от кликата на Путин, а припознават съветския народ посредством човек, който е подготвен да изпепели цялото човечество. Но по озадачаващото е, че някои от тях го припознават като кумир. Това към този момент е ужасно!

За страдание тази психодеформация върху част от българското общество се базира на една систематична подмолна активност, корените на която можем да търсим както и в епохата на българското Възраждане и във времената, когато Комитет за Държавна сигурност (на СССР) се приготвяше за перестройката. Тя изпива виталните сокове, нужни за развиването на нашето общество.

От обръщението на Янев нацията прозира раждането на политически план, който припознава методите на Путин, а не методите на демократично ръководство. Трябва деликатно да следим и оценяваме този развой, тъй като обществото ни ще има голям проблем, в случай че този план се осъществя по модела на „ Единна Русия “. В този случай всички българи сме сложени в заплаха, както в този момент Путин и неговото обграждане слагат в заплаха от нуклеарен апокалипсис цялото човечество.

Трябва да бъдем изключително бдителни, с цел да не се окажем на страната на орките, вместо на страната на светлината. Орки е прозвището с което украинците назовават агресорите.

- Как ще коментирате решението да помогнем на Украйна?

- Като доста, доста закъсняло!!! Още на 25 февруари трябваше да предоставим всички видове муниции и системи, които могат да се употребяват от украинските въоръжени сили. Това забавяне в реакцията провокира подозрение! Пак ще ги предоставим, само че към този момент ще има различен взор към нашата дарба да вземаме навреме решения за шерване на сигурността със другите. Заровихме главите си в пясъка и си покрихме задните елементи с една батальонна бойна група. Добре, че това предложение не е пристигнало от страна на българските военни, а се е родило от политическата мъгливост в кабинета на военния министър Янев.

- Какво губи България от тази война?

- До оставката на министъра на защитата загубихме достолепието си и се показахме като страхливци пред един деспот. Загубихме и вярата на съдружниците ни, че могат да разчитат на България. Дано новото управление в министерството на защитата преобърне тази наклонност.

- Какъв очаквате да бъде политическият резултат от тази война в Европа?

- Европа и светът няма да бъдат такива каквито бяха, Русия също! Предстоят процеси на преформатиране на европейската и международната системи за сигурност, те ще бъдат с Русия без Путин.

- Путин споделя, че не му би трябвало този свят, щом ще е без Русия. Ще натисне ли той аления бутон, откакто приведе в нараснала подготвеност нуклеарните сили за въздържане?

- Това са го казвали и други самозабравили се властници. Но Русия постоянно се е справяла с тях и е продължавала да бъде със света! Така ще бъде и в този момент!

Въпросите зададе: Красен Костадинов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР