На ремонтът на жълтите павета в София е назначен непрекъснат

...
На ремонтът на жълтите павета в София е назначен непрекъснат
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Моята голяма болка са жълтите павета

На ремонтът на жълтите павета в София е назначен непрестанен надзор. Това разгласи пред Нова кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ Моята огромна болежка са жълтите павета. Те са знакови за София. Знаете, че беше безобразно подредено и се разреди по възмутителен метод настилката. Поканих едни от най-хубавите специалисти, дадохме всичко от себе си. Сега остава строителите да си свършат работата. Разпоредила съм всекидневен, непрестанен надзор на място. И в случай че и този път една от най-големите строителни компании в България, си разреши да не се оправи с тази задача, не просто няма да и бъде платено и ще бъде глобена, само че това за мен ще значи че компанията може би има други цели”, разяснява още тя.

„ Последният мандат за всички кметове е невиждан. 3 месеца, откакто започнахме работа пристигна Коронавирус рецесията. Тя ни принуди да трансформираме проектите и бюджетите. Изправи ни пред доста съществени провокации. След това стартира инфлацията. През цялото това време локалната власт остана единствената постоянна. Развитието на София не е спряло. И сега работим по към 20 структуроопределящи плана. Такива са пробивите на бул. „ Филип Кутев” и „ Тодор Каблешков”. Всъщност приказваме за напълно нов, голям, прелестен шест лентов път с велоалея, с необятни тротоари. Всичко това дава опция за връзка с други трасета”, разясни още Фандъкова. И добави, че оставя на идващия кмет съществени задания.

„ Ще има още една метростанция в „ Обеля”. За нея също всичко сме обезпечили. Надявам се да започва и секторът през „ Слатина”. Това са 6 км. Тоест, оставям 10 км в строителство и няколко сектора с готови трасета”, разясни кметът на столицата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР