На референдум, проведен в неделя, жителите на Швейцария отхвърлиха предложение

...
На референдум, проведен в неделя, жителите на Швейцария отхвърлиха предложение
Коментари Харесай

След референдум: Швейцария няма да плаща за намаляване на парниковите газове

На референдум, извършен в неделя, жителите на Швейцария отхвърлиха предложение на държавното управление за налагане на спомагателни налози върху бензина и самолетните билети за понижаване на излъчванията на парникови газове, заяви Би Би Си.
Въпреки че решението беше взето с най-малък превес от 51:49,за борците с изменението на климата, установи Би Би Си.
 Министерство на външните работи: Отпада карантината за български жители, идващи в Швейцария и Лихтенщайн Министерство на външните работи: Отпада карантината за български жители, идващи в Швейцария и Лихтенщайн
Задължителната 10-дневна карантина за идващите от България български и непознати жители в Швейцария и Лихтенщайн отпада от 6 май 2021...
Швейцарците обичайно се гордеят с уважението си към природата, само че в този случай надви страхът от увреждане на стопанската система, която се бори да се възвърне от последствията от световната пандемия.
Противниците на държавното управление обявиха, че на Швейцария се падат едвам 0,1% от световните излъчвания на CO2 и като цяло се съмняват, че измененията, които се случват в природата, са породени извънредно от човешки действия.
Правителството на алпийската република работи интензивно, с цел да създаде обстоен до 2030 година от равнищата от 1990 година, както е планувано в Парижкото съглашение за климата.
Тази цел трябваше да бъде реализирана посредством съчетание на потреблението на възобновими енергийни източници и увеличено данъчно облагане на изкопаемите горива.
 Швейцария няма да разхлабва ограниченията Швейцария няма да разхлабва ограниченията
Швейцария отсрочи проектите си да облекчи рестриктивните мерки поради Covid-19, съобщи държавното управление, базирайки се на възходящия брой случаи...
В неделя бяха гласувани и други въпроси.
Швейцарците поддържаха даването на полицията на спомагателни пълномощия за битка с тероризма и отпущането на средства за подкрепяне на стопанската система поради пандемията и отхвърли предложенията за възбрана на изкуствените пестициди и даване на дотации единствено на тези фермери, които ръководят фермите си " без химикали ".
Природозащитниците са загрижени за вредите, породени на околната среда, и изключително за увеличението на равнищата на пестициди в питейната вода. Земеделците обявиха, че сходни ограничения ще съсипят доста от тях.
Според швейцарската система за директна народна власт е задоволително да се съберат 100 000 подписа за прове3ждане на референдум. В резултат на практика всички въпроси от всякакво значение се вземат решение там посредством директно гласоподаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР