На редовното си заседание в сряда правителството е планирало да

...
На редовното си заседание в сряда правителството е планирало да
Коментари Харесай

Държавата дава допълнителни 10 млн. лева на СУ

На постоянното си съвещание в сряда държавното управление е възнамерявало да утвърди спомагателна финансова помощ в размер на 10 млн. лв. за Софийския университет „ Свети Климент Охридски ”. Парите ще бъдат употребявани за поддържане на материалната база на висшето учебно заведение.

Това стана ясно на брифинг след среща на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков с министрите на образованието и финансите Красимир Вълчев и Владислав Горанов, оповестява БГНЕС.

На университета ще бъде предоставена и постройката на Професионалната гимназия за облекло за седалище на Медицинския факултет. Компенсацията идва след закана на Алма Матер за митинги против кабинета поради отнето друго здание. Причината беше решението постройката, предопределена за образование на студенти, да се даде на Висшия правосъден съвет с претекста " отпаднала нужда ". Имотът се намира на бул. " Александър Стамболийски " 82, а разпореждането от министрите е гласувано на 20 декември. То провокира остри реакции измежду университетските страни.

Още тази година ще бъде платена и таксата, която ще даде достъп на СУ до интернационалната научна база данни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР