На редовното си заседание днес, трябва да приемат правилата за

...
На редовното си заседание днес, трябва да приемат правилата за
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов спори с цялата зала за зелените сертификати в Народното събрание, от Възраждане недоволстват - съзряха завера срещу тях

На постоянното си съвещание през днешния ден, би трябвало да одобряват разпоредбите за отдалечената работа на народните представители, сложени под карантина.

Според предлагането, направено от Политическа партия, те би трябвало да могат да вземат участие в дебатите и да гласоподават равностойно с присъстващите в залата.

Проф. Асен Балтов излезе на трибуната и изиска достъпът на депутати в да става единствено след проявлението на зелен документ за имунизация.

" Ваксинацията избавя животи. Ние би трябвало да дадем образец на българското общество ", сподели той.
свързани новини36782на 03.12.2021
Георги Свиленски от Българска социалистическа партия съобщи, че сега, в съзнанието на жителите стои въпросът, че за зелените документи въобще не важали. " Проф. Балтов, веселя се, че поставихте въпроса. Но желаете да кажете, че депутат без документ ще може да заседава онлайн, само че в случай че е болен и не може да пристигна очевидно и документирано, няма да може да пристигна. Защо вършиме тази дискриминация сред хората? ", сподели социалистът.

От " Възраждане " реагираха остро и обявиха, че със зеления документ, останалите партии се пробват да лимитират достъпа им до пленарна зала. Изказването пристигна от юрист Петър Петров.

“България е на второ място по смъртност в света от COVID-19. Най-висшето право, което е планувано в Конституцията е, правото на живот. Ролята на зеления документ е една-единствена. Всеки един от нас, който го има подсигурява, че в контактите си с хората, които той има, с околните си хора, той не прави посягане върху техния живот и здраве. Всеки, койтон е има документ, не е имунизиран с цялостен имунизационен цикъл, не е преболедувал, няма негативен тест, слага под сериозен риск живота и здравето на хората, с които той поддържа връзка. Срам и срам е това, което се случва в това Народно заседание ", съобщи проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ.

" Въпросът е какъв образец ще даде това Народно заседание на българските жители. Не е възможно ние да мълчим, че децата не вървят на учебно заведение, тъй като нямат зелен документ. Такива са заповедите ", продължи някогашният здравен министър.

" Г-н Петков, желая да ви срещна и с образеца в Канада. В Канада условията за влизане в Народното събрание на всички членове на Народното събрание, на техните съветници, на медиите, са цялостен имунизационен цикъл. Същите правила важат и в Харврад “, обърна се проф. Ангелов към Кирил Петков.

Гюров от Политическа партия сподели, че поддържа по принцип това условие за вход в Народното събрание, само че то не било част от тематиката за през днешния ден. Затова от неговата партия щели да гласоподават срещу, само че по-късно, след разискване, ще поддържат вероятно такова условие.

Тошко Йорданов излезе на трибуната и съобщи, че няма да гласоподава това предложение на проф. Ангелов. Той даже съобщи, че зелените документи би трябвало напълно да се отстранен, тъй като пречат на бизнеса.

Елена Гунчева от " Възраждане " пък непосредствено упрекна ГЕРБ за смъртността на българите. Тя съобщи и, че зеленият документ е дискриминационен и би трябвало да се анулира неотложно.

" Тук приказваме за друго. Няма смисъл да си мерим експертизата или нещо друго. Доказано е в света, България ще излезе най-умната и истинска нация в света, която не признава достиженията на международната просвета. В целия свят разпоредбите са такива, в цяла Европа разпоредбите са такива. Ние сме част от Европейски Съюз, евентуално ще поискате да излезем оттова, тъй като постановат дикриминационни правила ", репликира останалите си съперници проф. Костадин Ангелов.

България е в сериозна рецесия бе, хора. Трябва да дадем образец на нашите деца, обърна се прочувствено към сътрудниците си в залата проф. Ангелов.

Д-р Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи съобщи, че ще поддържат настояването на ГЕРБ. " Цялата наша парламентарна група непринудено се имунизира “, посочи той. " Вчера бях мола. На влизане - желаят документ. Тук влизаш, излизаш - не ти желаят документ. Е, по какъв начин да дадем образец на хората? ", попита доктор Чакъров.

Проф. Андрей Чорбанов сподели, че така и така е с стеснен достъп. Ако пък бъде въведен подобен документ за влизане в Народното събрание, то всеки шеф можел да си вкара такова условие, което било дискриминация.

Цончо Ганев от " Възраждане " още веднъж застъпи тезата, че и без ковид, България била с най-висока смъртност в света. Част от тази черна статистика били и някогашните министри. Освен това пандемията била “така наречена “.

Тома Биков от ГЕРБ излезе също на трибуната. " Тук въпросът е следният - ще бъде ли приравнен Народното събрание към всички, които съблюдават условията. Въпросът е, че когато задължаваме човек, с цел да иде на механа или спектакъл, се желае документ, е неприятен звук “, сподели той.

Гледайте НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV!

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР