На редовно заседание на УС на БФХГ бе направен отчет

...
На редовно заседание на УС на БФХГ бе направен отчет
Коментари Харесай

БФХГ оцени представянето на гимнастичките на СП за девойки

На постоянно съвещание на УС на БФХГ бе изработен доклад на участничките от националните ни тимове девойки самостоятелно и отбор на първото международно състезание за девойки, което се организира в Москва. Треньорите Валентина Иванова и Вяра Ваташка, както и шефът на националните тимове Деспа Каталиева изложиха своите мнения за подготовката и представянето, както и за аргументите за класирането на състезателките ни.

Президентът на БФХГ Илиана Раева, както и всички присъстващи на съвещанието, в тричасов разбор, изрекоха своето мнение по доклада и подготовката. Под внимание бяха взети всички справедливи и субективни аргументи за представянето и класирането. Оценката за класирането при самостоятелното е добра, с цялостно единогласие, а при ансамбъла е незадоволителна, също с цялостно единогласие.

В същото време бе регистрирано, че моментното положение на всички състезателки самостоятелно и отбор е било на доста положително равнище. Композициите и спортната форма на състезателките са били на нужното конкурентно равнище, само че позволените неточности са били решаващи за крайното класиране. Отчетено беше спортно-техническото израстване на всички състезателки.

Илиана Раева, Деспа Кателиева и всички членове на УС направиха своя изчерпателен разбор от представянето и доклада на треньорите и дадоха своите рекомендации за бъдещата работата. Всички членове единомислещо поддържаха предлагането на шефа на НО Деспа Кателиева, треньорите и техните екипи да продължат работата си идващите 2 години до международното състезание за девойки. Отговорно, независимо и професионално беше оценена работата на треньорите и бяха регистрирани освен минусите, само че и техните достолепия и преимущества, прелестното им регистриране като треньори в целия екип на националния тим дами и девойки и отличната им работа дружно с треньорите на националните тимове - дами Весела Димитрова и Бранимира Маркова.

Идеята на управлението на БФХГ е да сътвори екип от способени треньори и хореографи, да има последователност и атмосфера на професионализъм, здрава среда и условия за спокойна креативна работа на всички равнища, да няма текучество на треньори,а да се търси налагането и трупането на опит, както е при всички наши съперници. В момента всички състезателки, взели участие на международното състезание са на оздравителен лагер в Поморие.

Снимка: Официална страница на БФХГ във “Фейсбук”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР