На редовно заседание на Общинския съвет Враца бе продаден терен

...
На редовно заседание на Общинския съвет Враца бе продаден терен
Коментари Харесай

Враца продаде терен от 70 дка на „Теклас – България“ ЕАД за строеж на завод

На постоянно съвещание на Общинския съвет Враца бе продаден терен за градеж на нов цех на компания „ Теклас – България “ ЕАД. Земята се намира в жк „ Сениче “ и е на повърхност от 70 дка. Заводът ще създава разнообразни типове маркучи и тръби за автомобилната промишленост – горивни, охладителни, спирачни системи, както и антивибрационни елементи. Предприятието ще даде опция на близо 500 индивида да стартират работа. Цената на терена е почти 460 хил.лв.
Сред изявленията се прокраднаха мнения за ниската цена на продадената земя, както и за замърсяването на околната среда от каучуковите произведения. Кметът Калин Каменов сподели, че планът към този момент е минал Оценка на въздействието върху околната среда, също така персонално е посетил индустриалния комплекс на компанията в Кърджали: „ Това, което видях, е потребление на модерни системи, щадящи въздуха и околната среда. Нямам безусловно никакви терзания и желая да поясня, че тук във Враца няма да се създава самият каучук, а само ще се обработва “.
Положително за продажбата гласоподаваха 26-ма съветници и 4-ма се въздържаха, а решението за новата инвестиция бе посрещнато от всички присъстващи на съвещанието с ръкопляскания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР