На редовно заседание днес с 30 гласа „за“ и един

...
На редовно заседание днес с 30 гласа „за“ и един
Коментари Харесай

Общинският съвет реши да продаде земя за новия завод във Враца

На постоянно съвещание през днешния ден с 30 гласа „ за “ и един въздържал се общинските съветници гласоподаваха Община Враца да продаде земя с повърхност над 83 000 кв м. Върху този имот ще се построи бъдещото дружество на компанията “МД Електроник”. Цената на земята е 1 143 200 лв..
Немският тръст „ МД Електроник “ създава автомобилни кабели за транспорт на информация. Реалните строителни действия ще стартират през 2019 година. В първата фаза на плана ще бъдат наети най-малко 300 души, като се планува разширение до 1000 служащи със заплата към 1000 лева Освен градежа на цех в контракта е планувано и неговото цялостно съоръжение с машини от най-ново потомство и образование на чиновници.
В поддръжка на докладната за решение на продажбата на земя на немския вложител се изрече общинския консултант Владимир Христов, който е представител на комисията по правомерност към общинския съвет и е взел присъединяване в заключителните договаряния с вложителя. В доводите си за продажбата Христов съобщи, че това за Враца е огромен късмет, тъй като при нея идва първият за района вложител със документ за клас А.
След дебатите докладната бе призната с овации от общинските съветници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР