На редовната си сесия през месец октомври Общинският съвет в

...
На редовната си сесия през месец октомври Общинският съвет в
Коментари Харесай

ОбС – Септември не прие програмата на ВМРО за образованата раждаемост

На постоянната си сесия през месец октомври Общинският съвет в община Септември прегледа Програмата за поощряване на раждаемостта на Вътрешна македонска революционна организация.

Програмата е импортирана за разглеждане от общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Кузо Божинов и въплъщава концепциите за битка с демографската рецесия посредством поощряване на раждаемостта в виновните фамилии. Според вносителя виновните фамилии би трябвало да имат най-малко приблизително обучение и да нямат отговорности към страната и общината, с цел да получат еднократни средства при раждане или осиновяване на дете. Размерът на средствата е според от поредността на детето и степента на обучение. В плана бе планувано да се изплащат средства до пето дете, заради нуждата обществото да предизвиква раждаемостта в виновните и образовани фамилии, съобщи Божинов. Освен че е ориентирана към повишение на раждаемостта, програмата би имала и удобен резултат за повишение на образоваността на популацията.

Проектът бе оповестен на уеб страницата на общината месец преди този момент за публично разискване, което мина без рецензии и забележки.

Не по този начин мислеха обаче болшинството от общинските съветници, които гласоподаваха „ въздържал се “. Програмата откри поддръжка единствено от четирима съветници от общо двадесет и един. Някои от съветниците показаха мнение, че програмата била дискриминационна към ромите, макар че на никое място в нея няма ограничавания по етнически симптом и от нея могат да се възползват родители от разнообразни етноси. Същите съветници обаче не съзряха дискриминация в  само месец по-рано, където се финансират действия единствено за подкрепяне само на циганския етнос. В документа е планувано примерно назначение на работа с единственото условие назначения да е ром, което бе признато с болшинство и без терзание за дискриминация, като изключим съветника от Вътрешна македонска революционна организация. С лицемерното си държание посредством сегрегация да реализират интеграция мнозина съветници демонстрираха пристрастия, които навяват на мисълта, че някой си затваря очите поради предстояща поддръжка. 

Припомняме, че Божинов внесе програмата за поощряване на образованата раждаемост за разглеждане в съвета и предишния мандат, само че и тогава тя бе отхвърлена.

Демографската рецесия изисква незабавни и целенасочени ограничения и не прави чест на болшинството съветници, които ги отхвърлят за краткотрайни дивиденти, водещи българската нация до непоправимо зло, съобщи безкомпромисното си отношение Божинов.

Нека българите деликатно да следят дейностите на всяка партия и всеки политик, с цел да могат вярно да изберат изразителите на същински национално виновни политики, заключи съветникът от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР