На разстояние от 112 км от Благоевград, 211 км от

...
На разстояние от 112 км от Благоевград, 211 км от
Коментари Харесай

Само на 200 км от София ще откриете райско място за почивка! СНИМКИ

На разстояние от 112 км от Благоевград, 211 км от София и 202 км от Пловдив е ситуирано изумително място за странствуване и отдих – Лещен, община Гърмен.

Селото се намира на към 7 км от общинския център Гърмен, в Западните Родопи. Оттам се открива превъзходна панорамна панорама към Пирин. В непосредственост до Лещен са архитектурните резервати Ковачевица и Долен. Къщите в селото са ситуирани по стръмните скатове на планината и резервират достоверния дух на българското село.

Някои от тези къщи са преобразувани в фамилни хотели и вили за посетители, където туристи могат да отседнат. Заради своя достоверен тип селото постоянно се употребява за фотоси на филми и музикални клипове. Не пропускайте опцията да се разноските из основната калдъръмена улица, да си закупите сувенири като спомен и да се потопите в неповторимата атмосфера.

През края на 19-ти и началото на 20-ти век Лещен българско село в Неврокопска кааза. В селото има черква, която е издигната през 1833 година и носи името " Света Параскева ". През отминали времена селото е административен център с развита комерсиална активност и играе значима роля в околията.

Освен това има и други забавни забележителности, които може да посетите. Те включват резервата " Тъмната гора ", каньона на река Канина, местността Синият вир, скалните формирания " Козият камък " и " Черната канара ", които са известни също като „ Тракийските съкровища “.

Инфо: blitz.bg

Тагове: туризъм райско място Лещен Гърмен Западни Родопи Пирин
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР