На Разпети петък една бележка трогна жители на Пловдив. На

...
На Разпети петък една бележка трогна жители на Пловдив. На
Коментари Харесай

Бележка с молба трогна пловдивчани СНИМКА

На Разпети петък една записка трогна поданици на Пловдив. На кофи за боклук в старинната част на града пловдивчанин разкрил ненадейно и тъжно обръщение. На бележката пишело: " Да ми оставяте храна в една кутия на казана от горната страна. Имаше оставена леща и беше доста вкусна... ". Това е част от текста на самобитната молба или подкана за помощ. Не се чете последният ред, на който жители настояват, че стои думата " благодаря ". 

Тъжното обръщение е намерено от жител в Стария град. То било оставено на панер, намиращ се след Арменската черква в посока Балабановата къща, оповестява Стоян Петров.

Няма повече информация кой има потребност от малко храна и за какво е изпаднал в това положение.

Ситуацията не оставя равнодушни пловдивчани, като някои от тях споделят, че са подготвени да оказват помощ. Други допълват, че постоянно оставят ненужната храна в съдинки, с цел да е в помощ на тези, които се нуждаят.

Ситуацията за следващ път повдига въпроса за положението на най-уязвимите членове на обществото ни. Тези, останали сами, без близки и родственици, без средства за прехранване, а и нерядко заслон.

Как се оправят те, с какво прекарват дните си и каква подкрепат срещат от виновните органи. Въпрос настоящ и празничните дни на Великден, когато ще се съберем с близки и другари, а някъде там различен ще молят за чиния леща, дарена от положителни сърца.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР