На различен автомобил от този, на който са се обучавали,

...
На различен автомобил от този, на който са се обучавали,
Коментари Харесай

Какви са промените в шофьорските курсове и до какво ще доведат?

На друг автомобил от този, на който са се обучавали, ще поставят изпита си претендентите за шофьорска брошура. Това планува план на Министерството на превоза за смяна в реда за осъществяване на шофьорските изпити. В шофьорските курсове към този момент ще има по-малко часове по доктрина и повече кормуване. Държавата ще закупи коли, които ще оборудва с видеокамера и компютър за задачите на изпита за шофьорска брошура.
Според някогашния шеф на КАТ Алекси Стратиев, промяната на автомобила за изпита не е радикална мярка, която ще докара до добра подготовка на водачите. По думите му и сега всеки, който се усеща неопитен, може да му предложи в допълнение часове. Той не отхвърли, че цената на шофьорските курсове е допустимо да се усили.
„ Новите водачи през първата една-две години не са толкоз рискови, колкото през третата година. Те получават самочувствие, че могат всичко на пътя и се стига до трагични произшествия ”, сподели Алекси Стратиев в изявление за bTV.
" В по-голямата си част ние сме проводници на корупцията при шофьорските изпити и това, което се случва по пътя. Не единствено не учим учениците, а и даваме пари на тези, които изпитват и тези убийци излизат на пътя ”, разяснява от своя страна Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.
" До 30 март тази година трябваше да се сътвори нова образователна документи за образование на водачи на МПС. Тя беше направена от работна група. До ден сегашен намаляването на часовете по доктрина и увеличението на тези по процедура не се е случило. Докладът не може да стигне до министър и едва ли той го знае ”, изясни той.
Иванов посочи, че се предлага още да се завишат часовете за кормуване по автомагистрала, извънградско и нощно шофиране.
Припомняме, че тази нощ стана жестока злополука край Казанлък. Повече за трагичния случай може да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР