На равнище ЕС няма решение за изпращане в Украйна на

...
На равнище ЕС няма решение за изпращане в Украйна на
Коментари Харесай

Европа, САЩ и НАТО: Нямаме планове за изпращане на войски в Украйна

На ниво Европейски Съюз няма решение за изпращане в Украйна на войски, в това число пехота, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос, обвързван със снощните изявления на Еманюел Макрон.

Френският президент сподели, че няма решение за нещо такова на този стадий, само че в бъдеще всичко било допустимо, по този начин вид с войски против Русия не можело да бъде изключен.

Говорителят приветства оповестената от френския президент коалиция за доставка на ракети с огромен обхват и уточни, че Украйна има потребност от такова оръжие. Доставки на оръжие от страни отвън Европейски Съюз се разисква, европейските страни вземат решение дали общият бюджет може да покрива сходни разноски, добави той.

Видовете военна поддръжка за Украйна са суверенно решение на страните от Европейски Съюз, сподели представителят. Европейски Съюз одобри решение да поддържа Украйна с всичко належащо, с цел да завоюва тя войната, в която се отбранява против съветското нахлуване. Държавите от Европейски Съюз потвърдиха това решение неведнъж. Само част от оказваната помощ минава през нивото на Европейски Съюз, разясни той. Оказваната двустранна помощ се преценя от страните в Европейски Съюз, тяхна е оценката с какво най-добре могат да поддържат Украйна, заключи представителят.

Служител на Белия дом съобщи през вчерашния ден пред Ройтерс, че нито Съединени американски щати, нито НАТО възнамеряват изпращане на войски в Украйна.
Столтенберг: Нямаме проекти за разполагане на бойни подразделения на НАТО на място в Украйна
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че военният съюз няма проекти да изпраща бойни подразделения в Украйна на фона на известията, че някои западни страни може да обмислят изпращането на войски в опустошената от война страна, съобщи Асошиейтед прес.

Столтенберг сподели, че " съдружниците от НАТО дават невиждана поддръжка на Украйна. Ние вършим това от 2014 година и я засилихме след пълномащабната инвазия. Няма обаче проекти за разполагане на бойни подразделения на НАТО на място в Украйна ".

Председателят на словашкия парламент Петер Пелегрини сподели, че Словакия няма да разполага войски в Украйна.

Чешкият министър председател Петър Фиала отхвърли да разяснява, преди да замине за Париж и сподели, че водачите се срещат, с цел да обсъдят вероятните разновидности, само че акцентира, че " Чешката република сигурно не желае да изпраща бойците си в Украйна ".

Въпреки че изключи предприемането на военни дейности от страна на НАТО, Столтенберг съобщи пред АП, че " това е война на експанзия от страна на Русия против Украйна, която искрено нарушава интернационалните закони. Съгласно интернационалните закони Украйна, несъмнено, има правото на самозащита и ние имаме правото да ги поддържаме в отстояването на това право ".

Алиансът НАТО дава на Украйна единствено несмъртоносна помощ и поддръжка като медицински консумативи, униформи и зимна екипировка, само че някои членове изпращат оръжия и муниции на двустранен принцип или групово, показва АП. Всяко решение за изпращане на войски ще изисква единомислеща поддръжка от всички страни членки.
Олаф Шолц: Никакви войски няма да бъдат пращани в Украйна
Никакви бойци няма да бъдат изпратени в Украйна от европейски страни или страни от НАТО, съобщи немският канцлер Олаф Шолц.

На конференция той съобщи, че " това, което беше решено сред нас през цялото време, продължава да бъде годно и за в бъдеще ", т.е. " няма да има никакви войски на място, никакви бойци, изпратени нито от европейски страни, нито от страни от НАТО на украинска земя ".
Позицията на Унгария е " ясна и твърда "  
Унгария няма да изпраща оръжия или войски в Украйна и тази позиция е " твърда ", съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто, представен от Ройтерс.

" Чуваме и виждаме новините за снощната среща в Париж. Позицията на Унгария е ясна и твърда като канара: не сме подготвени да изпратим нито оръжия, нито войски в Украйна ", се споделя в изказването на Сиярто.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР