На ръководството на ГЕРБ му стана навик да подхвърля скандални

...
На ръководството на ГЕРБ му стана навик да подхвърля скандални
Коментари Харесай

Огнян Минчев видя в назначение на ГЕРБ опит да се пренапише историята на Прехода

На управлението на ГЕРБ му стана табиет да подмята скандални управнически кандидатури, с цел да види каква ще е реакцията и по-късно да излезе с " умно управническо решение ". Това съобщи политологът Огнян Минчев, който е бил учител на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. Тодоров е гласен от ГЕРБ да стане ръководител на Комисията по досиетата, а против бъдещето му предопределение беше оповестено отворено писмо - тъй като не е неутрален.
По думите на Минчев Антон Тодоров е извънредно несъответствуващ за поста ръководител на Комисията по досиетата, тъй като едни и същи документи ги чете по извънредно поляризиран метод . На този пост би трябвало човек, който да подсигурява, че от тази комисия ще излиза историческата истина, а не комфортното политическо статукво, акцентира политологът пред Нова телевизия.
Свръхидеологизацията може да бъде употребена – да вземем за пример Антон Тодоров има съществени обвинявания в своите книги към разнообразни политически фигури, да речем Иван Костов , само че освен. Изправени сме пред догадка за проведен опит за замяна на най-новата история на България, в случай че политическите фигури, строили най-новата история на България, без значение от цвета им, бъдат компроментирани. Това ще докара до идеологическа легитимност на олигархията, с цел да бъде сложена в ролята на " нова буржоазия " , твърди Минчев. А Тони Николов изиска предишното да влезе в учебниците.
За Огнян Минчев сега върви акция за компроментиране и затваряне на Комисията по досиетата. За Българска социалистическа партия е ясно, а ГЕРБ на процедура избира една политическа фигура като господин Тодоров за ръководител, която ще трансформира Комисията по досиетата в поле на кавги , сплотиха се към една позиция и Минчев, и Николов. Може даже това да е някакво изгнание за Антон Тодоров – вижда се по какъв начин реагира на рецензията той, служи си с обиди, а той би трябвало да се трансформира в пазач на предишното и на закона, счита Николов.
Крайно време е да има едно публично разискване кой да стане член на Комисията по досиетата. Никъде в закона не написа, че членовете би трябвало да са политически лица, разяснява и Тони Николов, за който депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров е политически привързан. И даде образец с книгата на Тодоров " Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите ", чийто създател е Антон Тодоров. Той твърди едно преди четири години, в този момент на същата база споделя друго – това не е откривател, безапелационен е Николов.
Същевременно Георги Харизанов, който беше началник в " Напоителни системи " и в този момент се изявява като анализатор, отбрани Тодоров, който бил доста деятелен и било тъпо по какъв начин го атакували хора, които не харесват ГЕРБ. Той не разяснява тезите на Тодоров в " Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите ", тъй като не я бил чел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР