На работна среща в Столичния общински съвет кметът Васил Терзиев

...
На работна среща в Столичния общински съвет кметът Васил Терзиев
Коментари Харесай

Отново скандал в СОС, ГЕРБ и Терзиев кръстосаха шпаги

На работна среща в Столичния общински съвет кметът Васил Терзиев е показал, който към момента не може да бъде признат заради това, че груповият орган

По традиция обаче се е стигнало до повишение на градуса на напрежението, като по средата на въпросната среща (която, между другото, не бе обществено оповестена и не бе предавана онлайн в уеб страницата на общината), кметът Терзиев става и напуща, което пък респективно води до възмущение от страна на политическите сили отвън " Продължаваме промяната/Демократична България/Спаси София ".

Коментарите не закъсняха - след злощастния завършек на въпросната работна среща общинските съветници от ГЕРБ дадоха брифинг, като о бвиниха кмета в цензура, пренебрежение към софиянци и други

" Случи се нещо невиждано. Бяхме поканени от кмета на работна среща целия общински съвет да обсъдим оферти бюджет. Въпреки настояването на нашата група, на сътрудниците от Българска социалистическа партия, от останалите групи да се излъчва онлайн, кметът забрани това. При всички заявления за гласност и бистрота, кметът на София забрани излъчването. Всички сме тук през днешния ден, единствено кметът го няма, който стана и си потегли, откакто госпожа Татяна Георгиева и господин Боршош му зададоха въпроси по бюджета, като първият въпрос, на който не можа да отговори господин кметът е ще има ли най-малко една детска градина отвън тези, планувани от ГЕРБ ", описа Георги Георгиев от ГЕРБ.
 Васил Терзиев внася бюджета на София с или без СОС
Васил Терзиев внася бюджета на София с или без СОС

А ГЕРБ продължавали с деструктивното си държание, а имали 90% съвпадане в стратегиите

От ГЕРБ желали да питат и по редица други проблеми - о ткъде щели да дойдат обещаните от Терзиев 40 милиона за повишение на заплатите на , какъв брой пари са планувани за спортната инфраструктура, както и не запомнила ли е администрацията да изиска от страната 5,7 милиона лв. по програмата за междублоковите пространства, като по този начин са нанесени вреди на общинската хазна в изключително огромни размери.

Спомен за едни други времена. Така дефинира разигралото се в залата Георгиев и описа - по повеля на Терзиев служители на реда обикаляли и следели общинските съветници да не снимат с телефоните си протичащото се. Бунтар обаче се намерил - Димитър Вучев от ГЕРБ съумял скритом да снима към 15 минути от срещата.

ГЕРБ недоволстват още - на срещата участвал някакъв човек, който към момента не е определен за заместник-кмет, само че в действителност извършва тази служба в прорез със закона. Освен това - против офиса на настоящия основен проектант Здравко Здравков имало различен офис, в който се подвизавал " основен проектант в сянка " на име Любомир Георгиев.

От своя страна Антон Хекимян прикани кмета Терзиев да се върне, да заеме мястото си и да поеме отговорност. И уточни - в оферти от новия градоначалник бюджет нямало планувано забиването даже и на един гвоздей в допълнение отвън плануваното към този момент предходната година от страна на ГЕРБ, които тогава управляваха.

" Нещо, което сега се показва като ново, като нови детски градини, като нови пътища, трамвайни трасета. Не, не са нови, това са плановете, които госпожа Фандъкова и екипът ѝ показаха. Това е същият този бюджет, който през месец септември господин Бонев и сътрудниците от Демократична България отхвърлиха, тъй като в него нямало никакви промени, този бюджет подкрепял статуквото... ", възмути се общинският консултант.

Основните параметри на предлаганият бюджет - за 2024 година са планувани 2,57 милиарда лв. доходи, а разноските са 2,58 милиарда лв.. Предвижда се финансова стратегия в размер на 595 млн. лв., като фокус ще е строителството на детски градини, болнични заведения, както и закупуване на нови мотриси за метрополитена.
 Столичната община сподели авансово цялостната версия на бюджета
Столичната община сподели авансово цялостната версия на бюджета

Предвидени са повече средства за просвета, градеж на учебни заведения и цивилен проекти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР