На работна среща с представители на изпълнителя, на когото беше

...
На работна среща с представители на изпълнителя, на когото беше
Коментари Харесай

Предварителният проект за Генерален план за организацията на движението в Русе беше обсъден на работна среща

На работна среща с представители на изпълнителя, на който беше предоставено да създаде Генерален проект за организацията на придвижването /ГПОД/ за територията на Община Русе, бяха разисквани предварителните разновидности на схемните планови решения.

На срещата участваха кметът Пенчо Милков, заместник-кметовете Магдалина Илиева и Димитър Недев, основният проектант на Община Русе арх. Иван Ениманев, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, представители на бранш „ Пътна полиция “, ръководителят на Комисия по комунални действия, превоз и сигурност на придвижването Йовчо Смилов и представители на неправителствени организации.

ГПОД дефинира изискванията и реда за образуване на придвижването по цялата улична мрежа. Целта му е да служи като инструмент на общинската администрация за взимането на ефикасни и оптимални решения по отношение на градската подвижност и инфраструктура – режими на придвижване, паркиране, всеобщ градски публичен превоз, пешеходна досегаемост, сигурност и други

Разработването на Генерален проект минава през три обособени стадия на работа. Първият е разбор на съществуващото състояние, обвързван с изложение на съществуващата улична мрежа – подредба, настройка, параметри, връзки с републикански и общински пътища и настилки и други Вторият включва изработването на прелиминарен, а третият – на финален план.

Според Плана условията за организация на придвижването ще се реализиран посредством делене на транспортните и пешеходните потоци по тип, място и време и канализиране на придвижването по предопределение и цели посредством пътеуказателна сигнализация. Регламентиране на транспортния и пешеходния достъп до притегателните обекти, обслужвани от пътищата, отворени за публично прилагане, обезпечаването на оптимални режими за паркиране на пътните транспортни средства и ефикасен надзор върху придвижването и паркирането са другите значими условия, които би трябвало да бъдат приложени.

С организирането на придвижването по улиците и пътищата на територията на Русе се планува да бъде обезпечен бърз, безвреден и пестелив превоз на пасажери и товари, както и улеснение при напредване на участниците в пътното придвижване. Намаляване на задръжките на колите по кръстовищата на първостепенната улична мрежа на града, сигурността и запазване живота и здравето на децата към учебните заведения, детските градини, спортните и детските площадки и установяване на зони за платено паркиране в регионите с нараснал риск от тапи са също измежду главните цели на Плана.

Направените на днешната среща оферти ще бъдат оценени от Община Русе, като плановият вид ще бъде върнат на изпълнителя и след това подложен на публично разискване. Следващата стъпка планува съгласуваният с жителите вид да се проучва от Общинския експертен съвет по устройство на територията. След като бъде финализирано нанасянето на всички забележки и корекции по предварителния план на ГПОД, предложенията ще бъдат върнати на изпълнителя, който от своя страна ще създаде неговия финален вид.

Припомняме, че за Община Русе Генерален проект за организация на придвижването последно е бил изготвян преди повече от 30 години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР