На работна среща при Областния управител днес представители на различни

...
На работна среща при Областния управител днес представители на различни
Коментари Харесай

Институции, местни администрации и ОИК обсъдиха организацията и провеждането на местния вот

На работна среща при Областния шеф през днешния ден представители на разнообразни институции, на 9-те общини и на Общинските изборни комисии разискаха и съгласуваха организирането и провеждането на изборния развой за вота на 29 октомври, когато ни следва да гласуваме за кмет на община, кметове на кметства и общински съветници.

В началото на работната среща основният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова рапортува за свършеното от страна на администрацията. Към сегашния миг всички ОИК са назначени и извършват отговорностите си по хронограмата. “Работим в добра връзка, както постоянно до момента. Съгласно решението за запазване на бюлетините - ще се доставят тук и ще се съхраняват в постройката на Областна администрация. Кметовете на общините са образували изборните секции, определили са местата за оповестяване на изборните описи. Предстои осъществяване на съвещания за СИК до 23 септември, а 30 септември е срокът за назначението им. Това е свършеното досега, има други задължения по хронограмата, навреме ще бъдат съветвани и изпълнявана ”, изясни основният секретар на ОА - Кюстендил.

От Общинските администрации обявиха, че план-сметка за изборните разноски не е желана от тях централно и към момента не са получили финансови средства. Обявени са предварителните изборни описи и са избрани местата за слагане на описите. Помещенията са тествани и са наред, с дребни изключения, където се ремонтират все още. Паравани има на всички места. В множеството общини са извършени консултациите за секционно изборните комисии.

От ОД на Министерство на вътрешните работи осведомиха, че е основан действен щаб. Изготвен е проект за съответни мероприятия както охранителни, по този начин и оперативни. Разпоредено е на началниците по места да проведат срещи с ОИК. От полицията обявиха, че имат цялостна подготвеност за уговорките, които касаят тяхната активност и пълномощия.

От Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” оповестиха, че следва осъществяване на инспекциите по линия на държавния надзор. В момента се прави обзор на техниката и на наличните генератори, с които да бъде обезпечено спомагателното ел. зареждане на ОИК-овете. Ще бъдат извършени съответните тренировки на чиновниците, които ще дежурят в изборния ден. Предстоят и инспекции по СИК-овете.

От Информационно обслужване осведомиха, че са 9 изчислителните пункта - във всяка една от общините. Помещенията са избрани, прави се оглед, има оператори и се чака техниката.

Представителите на Общинските изборни комисии показаха, че срещат цялостно схващане и подпомагане от страна на общинските администрации. Институциите благодариха и за съдействието от страна на Областна администрация.

“Уточнихме някои проблеми и неясноти, ще уведомим и ще потърсим за подпомагане ангажираните институции. От Областна администрация ще изпратим съответните писма до Министерство на финансите, до ЦИК и до Министерство на електронното ръководство, с цел да бъдат изчистени въпросите ”, съобщи инж. Пандурски. Той увери, че има подготвеност за осъществяване на едни естествени и спокойни избори на територията на област Кюстендил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР