На работна среща под строй! Съобщение за среща на учителите

...
На работна среща под строй! Съобщение за среща на учителите
Коментари Харесай

Под строй на среща с депутат в Дряново

На работна среща под строй! Съобщение за среща на учителите в Дряново с депутат разбуни духовете в обществените мрежи. Бележката с гриф " наличието е неотложно " е подписана от шефа на Средно учебно заведение " Максим Райкович ".

В известието, с изключение на датата и часът на срещата с депутата от ГЕРБ Иглика Събева, е посочено, че наличието на всички учители, като се изключи ангажираните в занималнята, е неотложно.

Дафинка Иванова, начален преподавател в СУ " Максим Райкович " – Дряново, изясни че би отишла на срещатата, даже и да не е пишело „ наложително”.

" Ами, също бих отишла аз с цел да схвана има ли някакви промени, нещо или и какво може да се случи в бъдеще, да си слага въпросите ", показва тя.

Според друга учителка - Мария Петкова, показва „.... може би като завръщане на остарялото минало малко, да го кажа, по обвързване...”.

Под известието е името на директорката на учебното заведение Катерина Стефанова. " Няма наложителен темперамент ", изясни директорката.

Сред синонимите на належащ обаче, са неотложен, обезателен, наложителен, наложителен. " Аз настоявам напълно свободно, че никой в това учебно заведение не е направил активност срещу волята си. ", безапелационна е директорката Катерина Стефанова.

За идното събитие били осведомени и в другото учебно заведение в Дряново - гимназията по стопанска система. И на тях им се обадил кметът.

Срещата сред народния представител Иглика Събева и учителското съсловие се е провела в обредната зала на община Дряново. Предложението за място пристигнало от кмета на общината, само че не и концепцията за събитието, безапелационен е Мирослав Семов.

" Това беше самодейност на народния представител от ГЕРБ, само че взаимоотношенията с оповестяване и образуване на такива срещи са в юрисдикцията и пълномощията на самата политическа партия. Народния представител дискутира с мене опцията за такава среща, сподели тематиката и дружно я организирахме ", изясни инж. Мирослав Семов, кмет на община Дряново.

От регионалната конструкция на ГЕРБ изрично отхвърлиха визитата да е в съгласие с тях. А механически помощник на локално равнище внесе още изясненост. По думите му срещата е инициирана от народния представител.

С народния представител Иглика Събева се свързахме по телефона. " Вижте в този момент, аз наличие не съм събирала. Кмета на община Дряново ми показа в диалог да проучвам проблемите на учителите. Аз нали съм депутат. И той ми показа, че учителите имат предпочитание да се видят с мене и да обсъдим настоящи неща, които се случват в областта на образованието ", уточни Иглика Събева.

На срещата са участвали към 40 души. Снимки от събитието споделят, че няма. Мистериозно от таблото е изчезнало и известието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР