На работна среща на Щаба за изпълнение на общинския план

...
На работна среща на Щаба за изпълнение на общинския план
Коментари Харесай

Институциите в община Елена са готови за зимата


На работна среща на Щаба за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия ангажираните институции в община Елена рапортуваха за готовността за работа при зимни условия през сезона 2017/2018 година. В срещата, ръководена от кмета на общината инж. Дилян Млъзев, взеха присъединяване ръководителите на Районна работа ПБЗН, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, Районна пътна работа, ВиК „ Йовковци ” – регион Елена, представители на Планинската избавителна работа, Енерго-Про Мрежи АД и „ Глобъл – Клинър ” ООД, както и общински чиновници ангажирани с по­д­го­то­в­ка­та на об­щи­на­та за ра­бо­та при ус­ло­ж­не­на зим­на об­с­та­но­в­ка.

Със заповеди на кмета на общината са обновени състава на Щаба за осъществяване на общинския План за отбрана при бедствия на територията на община Елена, изменен е съставът на Общинския съвет за понижаване на риска от бедствия и е построена оперативна група към щаба. Актуализиран е Планът за деяние при зимни условия, указващ реда, стадиите и последователността на снегопочистване, приемане и предаване на информация, телефони за връзка, наемане на спомагателна високо проходима верижна техника при  влошена зимна конюнктура /обилни снеговалежи, обледявания и снегонавявания/.

След осъществяване на публични поръчки, Община Елена подписа контракти с изпълнителите по зимното поддържане на общинската пътна мрежа за период от 2 години, както и за доставка на газьол за промишлени потребности. Всички институции са заредени с нужните количества нафта, а учебни заведения и детски заведения, които се отопляват  на твърдо гориво – с пелети, въглища и дърва за огрев. Изпълнителите по зимното разчистване и опесъчаване осведомиха на срещата, че машините са минали механически обзор, а в складовете са доставени нужните  инертни материали (пясък и сол).

На работната намира се разискаха редица проблеми от предишни години, като се набелязаха взаимни ограничения за превъзмогването им и за по-ефективна работа на институциите през този зимен сезон. От страна на  ръководителите на компании, предприятия, организации, институции, кооперации, здравни и просветни заведения, на ръководителите на домсъвети и жителите също би трябвало схващане и отговорност.  Призивът към тях е добросъвестно да извършват отговорностите си по Наредбата за запазване на публичния ред в общината. Паркирането по улици и тротоари да става по този начин, че да не затруднява снегопочистващата техника, профилираните коли на полиция, пожарна и ВиК, сметосъбирането. Преди рухването на снега тротоарите да се освободят от складирани дърва за огрев и строителни материали. Задължение е също почистването на снега по прилежащите към имотите  тротоари, премахването на  ледени висулки и огромни снежни блокове от покривите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР