На работен обяд в София на 1 март, четвъртък, премиерът

...
На работен обяд в София на 1 март, четвъртък, премиерът
Коментари Харесай

Бойко Борисов се среща с Жан-Клод Юнкер и лидерите на страните от Западните Балкани

На работен обяд в София на 1 март, четвъртък, министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила и водачите на Западните Балкани ще обсъдят вероятността пред района и опциите за инфраструктурна и цифрова съгласуваност. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

В срещата ще вземат участие водачи от всички страни от Западните Балкани – президентите на Босна и Херцеговина Драган Чович, на Косово Хашим Тачи и на Сърбия Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила, както и министър председателите на Черна гора Душко Маркович, на Албания Еди Рама, на Република Македония Зоран Заев.

Срещата слага край на балканската обиколка на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, която стартира в края на предходната седмица. В делегацията на Европейската комисия са включени заместник-председателят и висш представител на Съюза по въпросите на външните работи и политика на сигурност Федерика Могерини и еврокомисарят по въпросите на европейската политика за съседство и договарянията за разширението Йоханес Хан.

От българска страна в диалозите ще вземат участие също вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила и министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР