На ръба сме да останем без превоз заради технически неуредици.

...
На ръба сме да останем без превоз заради технически неуредици.
Коментари Харесай

Контрера: На ръба сме да останем без превоз заради технически неуредици

На ръба сме да останем без транспорт поради механически неуредици. Настоявам причинителят на софтуерната услуга да бъде санкциониран. Какво прави Столична община?


С тези думи претендентът за кмет на София от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера се обръща към зам.-кмета по превоз.

Чрез обява в персоналния си Facebook профил, Контрера, който е някогашен ръководител на Комисията по превоз в общината и е чудесно осведомен с проблемите на градския превоз в столицата, декларира: " На ръба на хаоса сме ".

" Последните дни разговарях с водачи от градския превоз, пасажери, специалисти. Поради механически аргументи изпълнителят де факто е сринал функционалността на системата. Стига се до рядкости да не може да ти се издаде билет... Питам за какво става по този начин и по кое време ЦГМ ще си оправи недоразуменията?! Кампанията си е акция, само че не може да рискуваме системата на градския превоз, тъй като някой не си е приключил работата, безапелационен е Контрера ".

Той е сезирал заместник-кмета по превоза за неуредици, механически проблеми и недостатъци при внедряването на тикет-система от Център за градска подвижност в наземния превоз.

" Настоявам не просто да не се заплаща на изпълнителя за мърляво свършената работа, само че и да бъде санкциониран. В същото време упорствам да се анулират санкциите за транспортните оператори, а оттова и на водачите, които са били глобени поради непознати издънки, се показва още в писмото ", споделя още Карлос Контрера.

Той разгласява и лист с проблеми, с които са го срещнали водачи от столичния градски превоз и пасажери:

1. Основен, систематичен и всеобщ проблем при новите устройства на таблото на водачите - цифрите и шрифта на екраните са с несъответствуваща величина и водачите се затрудняват да виждат времето и спирките, които би трябвало да наблюдават, с цел да извършват заложените им направления и написания. Освен това GPS-ите на някои от рейсовете демонстрират погрешно, че водачите избързват или карат със забавяне, до момента в който в същото време те карат по разписание и са в точния момент на съответните спирки. Това е тежък механически недостатък, който води до утежняване на транспортното обслужване, както и до нарушение на експлоатационните проекти и разписанията, т.е. на осъществяването на транспортната задача и то по виновност на „ Център за градска подвижност “ ЕАД.

2. Значителен брой от картите на водачите имат проблем с регистрирането при започване на промяна. Съответно водачите не могат да наблюдават камерите, GPS-ите, или да реализират продажби, което пречи на естествения работен развой, основава заплаха в придвижването, както и води до неодобрение измежду пасажерите, които не могат да си закупят билет.

3. Технически проблем е регистриран и с някои от принтерите, с които са оборудвани терминалите на водачите. Не отпечатват продажбите и не могат да издадат доклад за привършване на промяната. Системата регистрира продадения билет от системата, само че лидерът няма по какъв начин да го даде на пасажера. По този метод се основава напрежение, както и спорове с пасажерите.

4. Някои от картите на водачите работят единствено в избрани рейсове, а в други изобщо не могат да се употребяват.

5. Системата се изключва автоматизирано към 12:00 ч. вечерта, а промените на някои от водачите не престават до по-късно. Съответно в този период от време те не могат да наблюдават разписанията и да употребяват функционалностите на устройствата. Не виждат камери, спирки и време.

6. Над 70 на 100 от транспортните средства останаха без пътническа информация, тъй като при прекосяване на GPS през тикет-системата, отпадането на остарялата система докара до несъответственост. В резултат направеното през последните четири години на практика беше заличено във връзка с пътническата информация като се изключи последните усъвършенствания за внедряване на без значение гласово обявяване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР