На провелият се от 19 до 22 декември държавен личен

...
На провелият се от 19 до 22 декември държавен личен
Коментари Харесай

Астери завърши годината с вицешампионска титла в комплексното класиране на мъже и жени

На провелият се от 19 до 22 декември държавен персонален екипен шампионат по плуване за мъже и дами в София варненския клуб по плуване " Астери " реализира неповторим триумф и приключи годината триумфирайки с вицешампионската купа в комплексното класиране с 339.92 точки. В класацията при дамите " Астери " зае 2-ро място и купа вицешампиони с 138.73 точки и 3-то място в класирането при мъжете с 174.59 точки от 38 клуба и 278 състезатели.

``
реклама
В самостоятелното класиране състезателите на Астери завоюваха 13 медала, от които 5 златни, 2 сребърни и 6 бронзови. Александър Смиленов завоюва златото в дисциплините 50м свободен жанр, 50м тил и 100м съчетано плуване, сребро на 100м свободен жанр и бронз на 50м бътерфлай. Благовест Тодоров стана вицешампион на 400м съчетано плуване и бронзов медалист на 200м съчетано. Георги Цурев завоюва 2 бронзови медала в дисциплините 200м тил и 100м съчетано плуване. Василики Кадоглу завоюва бронзов орден в дисциплината 100м бътерфлай.
В щафетното плуване на 4 х 50м свободен жанр с време 1:31.49 и усъвършенстван държавен връх златото безапелационно завоюваха: Венелин Смуков, Александър Смиленов, Георги Цурев и Благовест Тодоров. Същият състав победи със златни медали и в щафетата на 4 х 50м съчетано плуване. На 4 х 50м смесена щафета бронзови медали завоюваха: Георги Цурев, Александър Смиленов, Петя Бонева и Гергана Стоянова.
Само преди седмица на провелият се държавен шампионат в Пловдив за старша възраст Петя Бонева завоюва 2 бронзови медала на 100м свободен жанр и 200м бътерфлай, а нейната съотборничка Маноела Николова завоюва бронз на 800м свободен жанр.
Варненският клуб " Астери " е един от дребното клубове в България и единствения клуб от Варна, който има извънредно висок коефицент на КПД. Главен треньор и наставник в клуба от 2015-та година е международния и европейски първенец по плуване, участник в  XXIX летни олимпийски игри в Китай 2008 година и финалист от XXX летни олимпийски игри в Лондон 2012 година - Динко Юкич (OLY).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР