На провелата се общинска сесия на 27 август 2020 г.

...
На провелата се общинска сесия на 27 август 2020 г.
Коментари Харесай

Община Тетевен е в пълна готовност за началото на учебната година

На провелата се общинска сесия на 27 август 2020 година ОбС-Тетевен одобри импортирана от доктор Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен информация за положението и готовността на просветителните институции в община Тетевен и одобряването на маломерни и слети паралелки през образователната 2020/2021 година
,,Приоритет в активността на Община Тетевен в региона на образованието е надграждане в практическото използване на Закона за предучилищното и учебното обучение, с който се цели да се преодолеят главните провокации, които актуалното общество слага пред българското обучение. Винаги сме целели да работим взаимно с всички шефове и да координираме напъните на всички институции от общината, работещи с деца, в името на тяхното свободно и пълноценно личностно развиване “ – разяснява доктор Бояджиева.
Всички просветителни институции, както и Центърът за поддръжка на личностно развиване, са в подготвеност да започват през новата образователна 2020/2021 година Разгледани са положението, проблемите и вероятностите за развиването на институциите от позиция на приема за идната образователна година, обсега и задържането на учениците в системата на наложителното предучилищно и учебното обучение, кадровото застраховане, материално-техническата база и ограниченията за подобряването ѝ, осигуреността на отоплителния сезон, здравното обслужване, децата със специфични просветителни потребности и други
Д-р Бояджиева разяснява и онлайн образованието, като сподели, че макар редицата провокации, постигнатите резултати по образователни предмети на равнище образователна стратегия са доста положителни. При отдалеченото образование, наложено от епидемиологичната конюнктура, са обхванати всички възпитаници: в електронна среда и в отчасти образование с материали на книжен притежател.
 Започна ремонтът на основната улица в тетевенското село Галата Започна ремонтът на основната улица в тетевенското село Галата
Започна ремонтът на ул.,,Васил Левски “ – основната улица в с. Галата. Кметът на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева направ...
Тя изясни и за работата на детските градини на територията на общината. През 2020 година спешната обстановка, настъпила с разпространяването на COVID-19, наложи търсене на благоприятни условия за осъществяване на наложителните противоепидемични ограничения, за заместващи занимания и поддържане на взаимоотношението с децата от детските градини, както и нуждата от правене на вътрешни правила за възобновяване на работния развой в тях.
Учебните институции в община Тетевен дълги години утвърждават обичаи и постановат собствен почерк в основаването и реализирането на образование на децата и учениците. За новата образователна 2020/2021 година е обезпечено правото на всички деца и възпитаници за еднакъв достъп до детската градина и учебното заведение. В изискванията на онлайн образование е основан всекидневен надзор от страна на класните ръководители върху посещаемостта в образователните часове. Община Тетевен разполага с материално – техническа база. Всички детски градини и учебни заведения са или ще бъдат обезпечени с горива за отоплителния сезон през новата образователна година. Създадена е комфортна транспортна скица за транспортиране на всички възпитаници. Изградена е спортна база, поддържаща физическата интензивност и здравословен метод на живот на учащите се.
В дванадесетте учебни заведения на територията на община Тетевен през образователната 2020/2021 година ще бъдат образувани 41 маломерни паралелки и 9 слети.
Община Тетевен и общинското управление обезпечават нужната поддръжка и демонстрират отговорност за поддържане и даване на налично и качествено обучение на всички деца от общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР