На проведено редовно заседание, Общински съвет – Гоце Делчев единодушно

...
На проведено редовно заседание, Общински съвет – Гоце Делчев единодушно
Коментари Харесай

Гоце Делчев удостои покойния зам.министър на финансите Нахит Зия със званието „почетен гражданин“

На извършено постоянно съвещание, Общински съвет – Гоце Делчев единомислещо реши да удостои посмъртно със званието „Почетен жител на гр. Гоце Делчев“ Нахит Джевдет Зия. Предложението на кмета на общината Владимир Москов бе най-високото отличие на общината да бъде връчено посмъртно за дейната социална и патриотичната активност на Нахит Зия в годините, в които той бе заместник-кмет на Гоце Делчев, депутат и заместник-министър на финансите. Предложението бе гласувано с цялостно единогласие. Веднага по-късно, в символ на почитание и поклонение пред живота и делото на Нахит Зия, общинските съветници станаха на крайници и го приветстваха.

През 2006 година, по време на осъществяване на служебните му отговорности, Нахит Зия пострада тежко в злополука и след 11 години прекарани в кома умря през месец юли 2017 година

Почетният жител на Гоце Делчев Нахит Зия има извънреден принос за развиването на Гоцеделчевския край. Като депутат и заместник-министър е подпомагал всички действия, свързани с стопанската система и инфраструктурата на общината. Има специфичен принос за благоустрояването на обитаемоте места в общината, обезпечаването на нужните средства и стартирането в употреба на Пречиствателната станция за питейни води в Гоце Делчев, както и за подкрепяне на общинската болница.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР