На проведено извънредно заседание на Общински съвет – Видин на

...
На проведено извънредно заседание на Общински съвет – Видин на
Коментари Харесай

На извънредно заседание на ОбС Видин приеха актуализация на бюджета на общината за 2022 г.

На извършено изключително съвещание на Общински съвет – Видин на 29 декември бяха признати актуализация на бюджета на Общината за 2022 година, както и смяна на Поименния лист за финансови разноски. Цветомира Илиева, заместник-кмет „ Финансово-стопанска активност, бюджет и икономическо развиване “, показа обновената бюджетна рамка. „ Искам да обърна внимание, че нарастването е с 20 милиона лв. – при в началото признат бюджет от 61228915 лв. сега го актуализираме на 81499688 лв. “, уточни зам.-кметът.

Илиева изясни, че в актуализацията влизат постъпленията по обществени планове, които Общината е изпълнявала през годината, като механизма „ Лична помощ “ и план „ Приеми ме “. Включени са също по този начин получени целеви средства за възстановяване на просветителната и спортната инфраструктура в Община Видин: за продължение на постройката на Основно учебно заведение „ Иван Вазов “; за построяването на съвременна спортна площадка в Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “; за ремонт на закритата лекоатлетическа писта; за поправки на покривите на двете образователни заведения в град Дунавци и други Освен това 3500000 лв. са предоставени от Министерството на районното развиване и благоустройството за ремонт на бул. „ Панония “ в град Видин.

Във връзка с част от тези обекти бе обновен и Поименният лист за финансови разноски. Цветомира Илиева посочи, че не всички обекти са приключени, като неусвоените финансови средства се трансферират за следващата година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР