На проведения вчера Коалиционен съвет бе приет пакет от антикризисни

...
На проведения вчера Коалиционен съвет бе приет пакет от антикризисни
Коментари Харесай

Коалиционният съвет прие пакет от антикризисни мерки

На извършения през вчерашния ден Коалиционен съвет бе признат пакет от антикризисни ограничения, оповестиха от Министерски съвет.

Преди началото на държавното съвещание министър-председателят Кирил Петков и водачите на партиите от ръководещата коалиция ще създадат изказване, посредством което ще осведомят обществеността за признатите решения.

Припомняме, че беше реализирано единодушие за обезщетенията поради високите енергийни цени. За месеците май и юни размерът на поддръжката ще бъде 80% от цените на електрическата енергия над 200 лв/мвтч. До момента границата, над която се предвиждаше подкрепяне, бе 185.59 лв/мвтч.

За природния газ се планува цялостно компенсиране на растежа над априлските цени.

Едновременно с тези краткосрочни ограничения ще бъдат готови законодателни решения, които да регламентират дълготраен механизъм за подкрепяне при нужда. Това ще обезпечи предвидимост за бизнеса при положение, че неустойчивостта на пазара продължи. 

От 1 юли България ще получава в цялостен размер контрактуваното количество природен газ от Азербайджан в размер на 1 милиарда куб. м. годишно, без значение дали междусистемната връзка Гърция – България е подготвена и влезнала в употреба. За задачата ще бъдат употребявани всички вероятни различни трасета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР