На проведена работна среща в Националното тол управление стана ясно,

...
На проведена работна среща в Националното тол управление стана ясно,
Коментари Харесай

Тол системата започва да засича средна скорост

На извършена работна среща в Националното тол ръководство стана ясно, че системата е създала техническа опция за засичане на междинната скорост на транспортните средства. Министърът на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова, дружно с инж. Стоян Николов от Агенция „ Пътна инфраструктура “ и началника на кабинета Кирил Габеров, разгледаха готовността на тази нова функционалност.

 

В интервала от 18 до 23 октомври 2024 година са извършени проби на сектор от Северната скоростна дъга в София. По време на тези проби е засечен автомобил, който е минал със скорост от 203 км/ч. Статистиката демонстрира, че 494 леки автомобила са се движили с превишена скорост над 140 км/ч, а 642 с скорости сред 101 и 120 км/ч. Други 2707 автомобила са минали със междинна скорост сред 121 и 140 км/ч.

 

Системата освен ще записва превишената скорост, само че и ще може да предава информация за правоприлагане от всички тол камери. Използването на снимков материал от камери, ситуирани първоначално и края на избрани сектори, ще разреши тъкмо премерване на междинната скорост на преминаващите коли.

 

Министър Коритарова акцентира нуждата от съблюдаване на административните процедури и приемане на удостоверение от Министерство на вътрешните работи, с цел да се обработват данните от тол системата. В допълнение, оферти за промени в Закона за придвижване по пътищата към този момент са импортирани в Народното събрание, за дефиниране на понятието „ междинна скорост “ и увеличение на пътната сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР