На протестен митинг пред Министерския съвет тази сутрин излизат Синдикатът

...
На протестен митинг пред Министерския съвет тази сутрин излизат Синдикатът
Коментари Харесай

Синдикатите на протест пред Министерския съвет


На протестен протест пред Министерския съвет тази заран излизат Синдикатът на административните чиновници " Подкрепа " и Федерацията на самостоятелните синдикати от държавното ръководство и организации към КНСБ. Те упорстват за опазване на плануваните размери на средствата за нарастване на заплатите в разнообразни структури на държавната администрация. За задачата са заделени 268 милиона лв. от държавния бюджет, които се разпределят с разпореждане на държавното управление сред ведомствата, което към този момент стана обществено известно.

Проектът на постановлението беше подготвян в продължение на 3 месеца и беше разпратен за координиране до всички министерства. Целта му е да се преодолеят диспропорциите във възнагражденията в другите структури. Определят се нови размери на самостоятелните съществени месечни заплати, като се усилват с избрана сума. Тя варира в плана от 215 лева за равнище реализатор до 375 лева за ръководители. Включени са в десетки структури, измежду които Aгенцията за обществено подкрепяне, Националния застрахователен институт, Националната здравноосигурителна каса, Националната организация за приходите.

Документът трябваше да се одобри на съвещанието на държавното управление, което се организира в понеделник, само че гласуването беше отсрочено за през днешния ден, сподели ръководителят на Синдиката на административните чиновници " Подкрепа " Кремена Атанасова. Тя съобщи, че дружно с сътрудниците си от КНСБ имат съществени опасения, че в началото плануваните за нарастването средства за разнообразни ведомства ще бъдат понижени.

" Така е записано в Закона за бюджета – че до 31 март това разпореждане трябваше бъде реалност. Ние сме взели участие във всички диалози в Министерски съвет. Както ние, по този начин и екипът, в който беше предоставено това на Министерски съвет се опитахме да създадем всичко допустимо тези средства да бъдат разпределени по обективен метод. След като към момента това не е реалност. Ние сме толкоз пъти лъгани, че се притесняваме, че още веднъж ще бъдем излъгани ", разяснява Атанасова.

 Кремена Атанасова/БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР