На протеста няма никакви искания в раздела, в който ние

...
На протеста няма никакви искания в раздела, в който ние
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Нарочно протестите „нямат лице“, защото целта е да има предсрочни избори

На митинга няма никакви претенции в раздела, в който ние работим – за условия на труд, за заплати, за данъчна система. Тези неща отсъстват. Ако бъдем напълно прецизни, в Конституцията е ясно, че сдруженията на жителите и ние сме посочени поименно – „ включително и синдикатите “, не могат да си слагат цели и задания присъщи на политическите партии. Политическите париите са тези, които могат да вземат участие в политическия развой “, съобщи президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов в „ Тази неделя “ по бТВ в отговор на въпроса какво е позицията на професионалните организации за продължаващото към този момент 38 дни гражданско неодобрение.

„ Ние по-старите направихме да е допустимо тези хора (протестиращите) да желаят това, което желаят, тъй като когато ние започнахме това, беше невероятно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а в този момент чакат полицията тях да пази. Тези неща не са естествено събитие, хора са се борили за това – ние от предходните генерация “, сподели Манолов.

Лично той не взе участие на митингите в този момент, за разлика от предходните през 2013 година, тъй като там има „ куп хора, с които не може да застане един до друг “, „ които надничат зад гръбчетата и споделят: „ Ето в този момент тия ще ни свършат работата, а ние след това ще седнем на меките кресла “.

Президентът на КТ "Подкрепа " е склонен, че има хора, които дърпат конците зад кулисите в България, само че ние си "избрахме да живеем в този свят, ръководен от финансовата олигархия.

„ Ние сме на страната на митингите “, съобщи Манолов и означи, че митингите вземат участие доста представители на КТ „ Подкрепа “, само че не „ развяват байраците “ на синдикалната организация.

„ Ако някой желае аз да бъда там, ще пристигна и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво желая, в случай че той пристигна и като си поприказваме, и в случай че гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама по този начин – „ ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова “ – това е за неинтелигентни хора, само че в случай че някой пристигна с съответни предложение, тогава диалогът става друг “, съобщи Манолов.

Според синдикалния водач актуалният митинг преднамерено „ няма лице “, тъй като единствената му цел е да има предварителни избори и длъжностен кабинет.

„ Донякъде съм склонен, че имаме потребност (от нова Конституция), тъй като тази с която живеем няма кой знае какъв брой пороци, доста повече ме плаши посоката, в която ще тръгнат да я трансформират, тъй като има не малко хора в тази страна, които желаят от Конституцията да отпаднат неща, свързани даже с права на жители, със обществена отбрана, със обществено обезпечаване, желаят да стане див капитализъм и това да бъде закрепено в Kонституцията “, съобщи ръководителят на КТ „ Подкрепа “.

Манолов разкри, че би желал при промени в Конституцията да се разреши на синдикатите да „ вземат участие в политическия развой, само че тогава става малко ужасно “. Що се отнася до препоръчаните от премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проектопромени в главния закон във връзка с правосъдната и законодателната власт, президентът на КТ „ Подкрепа “ съобщи, че не е способен да разяснява промените в правосъдната система, само че „ намаляването на броя на депутатите е неповторима нелепост “.

„ В законотворчеството си има развой “ и той ще бъде заплашен, в случай че имаме 120 депутати, тъй като тогава за кворум ще са нужни 60 народни представители, а за приемането на закон – 30, счита Манолов, който означи, че е „ доста по-лесно да си купиш 30 депутати, в сравнение с 60 “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР