На протест във Враца се вдигнаха родители на бъдещи първокласници.

...
На протест във Враца се вдигнаха родители на бъдещи първокласници.
Коментари Харесай

Родители на протест заради класирането на първокласници във Враца

На митинг във Враца се подвигнаха родители на бъдещи първокласници. Причината за недоволството им – опасения, че техните деца няма да бъдат класирани в най-близкото учебно заведение по местоживеене и без съображение ще бъдат пренасочени към други региони.

Снимка: bTV

В най-голямото врачанско учебно заведение в комплекс Дъбника за идната година са оповестени четири паралелки в първи клас. В тях съгласно оповестените през днешния ден описи са записани 88 деца.

Снимка: bTV

Конфликтът зрее от седмици, направена е и подписка, само че вместо решение през днешния ден родители се оплакаха, че били призовани да не вземат участие в митинга. И настояха за откриване на още една паралелка.

„ И за какво оказват напън да няма въобще пета паралелка в случай, че има и база, има и учители, има всичко, стаи стоят заключени “, споделя Николай Николов, родител на първокласник.

Снимка: bTV
Въпреки оповестеното през днешния ден класиране за въпросното учебно заведение от Общината приканиха за самообладание.

„ Утре е срокът, в който се афишира класиране, кой им е споделил, че децата им няма да учат в това учебно заведение “, съобщи Петя Долапчиева, зам.-кмет на Община Враца.

Родители и учители обаче се усъмниха, че все пак децата им ще бъдат пренасочени в други региони.

Те приканиха за намесата на министъра на образованието. А от Общината стартират инспекция поради открити нарушавания при оценяването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР