На протест в защита на котето от Народна библиотека Иван

...
На протест в защита на котето от Народна библиотека Иван
Коментари Харесай

Пловдивчани излизат на протест в защита на котето от библиотеката

На митинг в отбрана на котето от Народна библиотека „ Иван Вазов “ излизат пловдивчани на 29 март. В 7 часа сутринта те се събират пред постройката на библиотеката, с цел да изразят своята безапелационна позиция против решението на шефа на културната институция животинчето да бъде изгонено отбиблиотеката, която енеговия дом.

Причината за решението на управлението е недоволство отчитатели котаракът Жоро да населява постройката. Веднага в отбрана на животинчето беше инициирана петиция, която за малко повече от ден събра над 10000 подписа. В интернет започва и искане за оставка на шефа Димитър Минев.

Котаракът Жоро събра рекорден брой сподвижници в обществените мрежи, където историята му се популяризира стремглаво. Разбира се, има и консуматори, които смятат решението на шефа за вярно.

Читатели и личният състав на Народна библиотека „ Иван Вазов “ описват, че котето е доста умерено и безобидно, постоянно обезпаразитявано и в никакъв случай не е проявяло експанзия. Напротив, оставя се да бъде глезен и гален от тези, които му се радват. Той не е първата нито първата, нито последната котка, обитаваща социална библиотека или друга социална постройка, пишат още в обществените мрежи читатели на библиотеката и дават образец с музеи и книжарници в Истанбул, с котарака Дюи от щата Айова, който е живял в публичната библиотека цели 19 години и чиято популярност нараства от народен в интернационален мащаб и след гибелта му през ноември 2006 година некрологът му е оповестен допълнително от 270 вестника по света.

Защитниците на котарака Жоро се надяват управлението на библиотеката в Пловдив да прояви милосърдие и да остави животинчето да живее вътре, както е било и до момента.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР