На протест срещу вноса на зърно от Украйна излязоха днес

...
На протест срещу вноса на зърно от Украйна излязоха днес
Коментари Харесай

Пореден фермерски протест срещу вноса на украинско зърно

На митинг против вноса на зърно от Украйна излязоха през днешния ден аграрни производители от региона на Дупница, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Продукция сега стои на хранилища или сме принудени да продаваме на безценица “, споделя Спас Милушев, един от уредниците на митинга. „ Украинското зърно се вкарва на цена от 30 стотинки. В същото време цените на торовете и препаратите за обработка у нас са скъпи и сходни цени не могат да покрият разноските ни. Затова сме принудени да продаваме под себестойност “, споделя още Милушев. Той обработва към 3 хиляди дека в региона на селата Червен брег и Крайници. „ Имам и 100 дойни крави. В отглеждането на животни ситуацията също е отчайващо. Плащам по 4 хиляди лева за електричество за кравефермата, до момента в който преди цената беше към 1000 лв.. Вносът на месо и яйца също подбива цените. Бизнесът ни е заплашен от банкрут и сме на ръба на оцеляването “, споделя още Милушев.

„ В региона има най-вече дребни и междинни производители, към 60 души. Днес вършим една дребна проява, с която се обръщаме към ръководещите да се забрани вносът и коридорите на взаимност – да не се внася зърно, с цел да запазим бизнеса си. Настояваме и за незабавни обезщетения за пропуснатите изгоди “, декларира фермерът.

Протестът потегли през днешния ден от региона на Бинека на входа на Дупница от Кюстендил, след което продължи към с. Дяково, преминавайки по автомагистрала „ Струма “, обърна се и спря при с. Пиперево, на отбивка на автомагистралата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР