На протест с кукери излязоха около 70 полицаи, пожарникари и

...
На протест с кукери излязоха около 70 полицаи, пожарникари и
Коментари Харесай

Полицаи, пожарникари и надзиратели излязоха на протест заедно с кукери в Ямбол

На митинг с кукери излязоха към 70 служители на реда, пожарникари и надзиратели в Ямбол . Символиката е за изпъждане на злото от системата на Министерство на вътрешните работи , обясниха протестиращите. Те се събраха пред постройката на регионалната дирекция на „ Полицията “ в града. Протестът поддържаха и чиновници на пандиза в Сливен, както и на „ Гранична полиция “ в Елхово. 
 Българска телеграфна агенция
Протестиращите настояха за 20-процентно нарастване на главната заплата в системата , възстановяване на изискванията на труд и материалната база. „ Бяхме отхвърлени като чиновници втора употреба при приемането на държавния бюджет за 2022 година Преди три години, когато бяха увеличени с 30 % заплатите на 35 държавни сектора, ние отново бяхме отхвърлени “, сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Пламен Чобанов, районен заместник-председател на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.
 Българска телеграфна агенция
Пожарникари настояха за изясненост и бистрота, в случай че ще бъде отделяна службата от системата. „ Не виждам това, с какво ще ни усъвършенства работата . Само ще увеличим излишно администрацията с 20-30 %, а ние се борим за увеличение на противопожарните екипи от години “, сподели Димитър Янев, ръководител на локалния профсъюз в „ Пожарната “.

Сред настояванията са също интензивно присъединяване на синдикатите в подготвяната структурна промяна в системата на Министерство на вътрешните работи. „ Не желаеме промяна на мрачно и да бъдем най-после сюрпризирани. Още повече, че към този момент три държавни управления все се стартират някаква промяна и до нищо не се стига “, добави Чобанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР