На протест ,с искане за по-достойно заплащане, излязоха в петък

...
На протест ,с искане за по-достойно заплащане, излязоха в петък
Коментари Харесай

Служители на МВР протестираха на ГКПП-Кулата, ГКПП-Илинден и ГКПП-Станке Лисичково

На митинг,с искане за по-достойно възнаграждение, излязоха в петък на обяд чиновници на Министерство на вътрешните работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, Граничен контролно-пропусквателен пункт “Илинден “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ст. Лисичково ”.

В рамките на един час чиновниците стояха на пунктовете, без да блокират и пречат на трафика. „ Първото ни искане е нарастване на главното месечно заплащане на всички чиновници в Министерство на вътрешните работи още през тази 2017 година. Второто ни искане е обвързване на главната заплата на чиновниците със обществено измерим критерии. Да речем междинната работна заплата за страната или минималната работна заплата. Третото ни искане е започване на работа по напълно нов закон за Министерство на вътрешните работи, като нашето искане е още тази година да бъдат направени незабавни промени в някои текстове. Твърдим, че нито едно от тези претенции не е изпълнено и по тази причина продължаваме с митингите “, обявиха протестиращите.

Те обясниха,че ще чакат реакция на ръководещите до 5 януари, а по-късно ще обяват по какъв начин ще продължат. Но показаха вяра,че ще бъдат чути.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР