На протест пред фонтана на Дондуков 2 се събират много

...
На протест пред фонтана на Дондуков 2 се събират много
Коментари Харесай

Бунтарите на Дондуков 2 скандират: Тук не е Москва!

На митинг пред фонтана на " Дондуков " 2 се събират доста хора, главната дума, която се чува е " импийчмънт ", съобщи Би Ти Ви. 

Недоволните от дейностите на президента Румен Радев развяха български и европейски флагове, те скандират: " Тук не е Москва ". Протестиращи издигнаха плакати с надпис " Радев е срам и прислужник на Русия ". 

Бунтарите споделят, че съгласно тях държавният глава  не работи в интерес на българското общество, а в посока на съветските ползи. 

В митинга вземат участие депутати от ПП-ДБ. Тук е и дъщерята на на презодента Жельо Желев - Станка. Сдружение " Боец " пък е пуснал подписка за импийчмънт против президента. 

Очаква се на площада да дойде и Асен Василев.



Фитилът на недоволството бе разпален след трагичната обстановка при връчването на втория мандат на акад. Николай Денков. Безпрецедентно, Радев съобщи, че не е оправдано да дава този мандат, тъй като е дискредитиран и прикани той да бъде преосмислен.

Това разгневи хората с евроатлантическо мислене, които са каегорични, че Радев прави всичко допустимо да няма държавно управление. 

1,7 хиляди души се означиха за събитието във фейсбук, че ще участват.  

Асен Генов пък упрекна Радев, че пробва да провали опитите за сформиране на държавно управление. 

" Всички жители, подкрепящи европейския път и спазването на Конституцията, са поканени! ", писаха през днешния ден уредниците на събитието.

Ето кои са акцентите на митинга:

1. Европейският път на България! Българските институции би трябвало да извършват отговорностите ни като заслужен член на Европейски Съюз и НАТО.

2. Спазване на конституционните механизми за парламентарно ръководство и постоянно държавно управление

3. Чл. 1 (3) от Конституцията: Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или обособена персона не може да си присвоява реализирането на националния суверенитет. 

Протестът протича спокойно.

Снимки: Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР